Schimbări majore în PSD în ziua votului! Cine va conduce partidul - EXCLUSIV

Partidul Social Democrat își alege astăzi președintele, prin votul tuturor membrilor. O altă premieră este decalarea alegerilor interne, care au loc cu o săptămână înainte de Congres. La alegerile din 11 octombrie participă un singur candidat, Liviu Dragnea, iar cei 535.000 de membri PSD urmează să bifeze Da sau Nu pe buletinul de vot. Noul președinte trebuie să obțină jumătate plus unu din voturi.

În 12 octombrie, liderii PSD se reunesc în CExN, pentru a aproba forma finală a modificărilor la statut. Congresul partidului din 18 octombrie va valida alegerile interne și va aproba modificările la statut. Cei 4.035 de delegați urmează să aleagă președintele executiv și vicepreședinții. Dacă va fi validat de alegerile interne, Liviu Dragnea va putea să susțină o echipă de vicepreședinți, dar votul din sală poate aduce surprize.

Conform informațiilor DCNews, PSD va avea 14 vicepreședinți, dintre care zece bărbați și patru femei. O noutate este desființarea funcției de președinte executiv și înființarea funcției de prim-vicepreședinte, care va fi ocupată de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

De asemenea, funcția de secretar-general va fi preluată de Mircea Neacșu, în timp ce Andrei Dolineaschi, actualul secretar general al PSD, va ocupa una dintre cele 14 psturi de vicepreședinte.

Numărul membrilor Comitetul Național al PSD va fi redus de la 1081 la 301, iar forul condus de Rovana Plumb se va transforma dintr-unul de conducere într-unul de dezbatere.

[citeste si] 

Potrivit ultimelor informații DCNews, lista cu viitorii vicepreședinți din PSD ar urma să arate astfel:

- Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii.

- Vlad Negrescu, europarlamentar PSD.

- Andrei Dolineaschi, actualul secretar general al PSD.

- Marian Oprișan, președinte CJ Vrancea.

- Mihai Tudose, președinte PSD Brăila.

- Paul Stănescu, președinte PSD Olt.

- Sorin Grindeanu, președinte PSD Timiș.

- Mircea Dușa, ministrul Apărării, președinte PSD Harghita.

- Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș.

- Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița.

- Gabriela Vrânceanu Firea, președinte PSD Ilfov.

- Olguța Vasilescu, primar Craiova.

- Ecaterina Andronescu, senator.

- pentru ultimul loc de vicepreședinte alocat femeilor se bat Rodica Nassar, președintele PSD Sector 2, și Gabriela Szabo, ministrul Ministrul Tineretului şi Sportului. Însă Gabriela Szabo are un dezavantaj: face parte din organizația PSD Ilfov, care o are deja ca reprezentantă pe lista de vicepreședinți pe Gabriela Firea.

Convocarea alegerilor pentru un nou președinte a fost făcută ca urmare a retragerii lui Victor Ponta de la șefia partidului, la 13 iulie 2015. Din 22 iulie 2015, când a avut loc CExN al partidului, președintele interimar al PSD este Liviu Dragnea, care a concurat pentru această funcție cu Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel