Schimbare majoră în armata turcă. Premierul Binali Yildirim tocmai a făcut anunțul

Conducerea forțelor armate turce va înceta pe viitor să mai depindă de Ministerul Apărării și se va subordona direct președinției, a anunțat premierul turc Binali Yildirim, într-un interviu publicat duminică de presa turcă, transmite EFE.

"Statul Major al Forțelor Armate nu va mai depinde de Ministerul Apărării. Când va intra în vigoare sistemul prezidențial, îl vom subordona președinției", a spus Yildirim într-un interviu acordat televiziunii turce ATV-A Haber.

Șeful guvernului nu a spus când anume se va întâmpla acest lucru, dar a dat drept sigur trecerea Turciei de la sistemul parlamentar actual, care prevede un rol mai degrabă ceremonial pentru președinte, la un sistem în care șeful statului dispune de întreaga putere executivă, așa cum reclamă cu insistență actualul președinte, Recep Tayyip Erdogan, notează EFE.

Pentru a formaliza această schimbare care, potrivit unor înalte oficialități din guvern "este deja un fapt", mai este nevoie de o reformă a Constituției care presupune obținerea unei majorități de două treimi în parlament. (Agerpres)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel