Scenariul lui Radu Banciu: Turcescu și-a negociat plecarea

Realizatorul Tv Radu Banciu crede că Robert Turcescu a fost șantajat să divulge că a lucrat ca ofițer sub acoperire, dar se teme că jurnalistul "și-a negociat plecarea". În ediția de duminică seară a emisiunii sale, Banciu a dat de pământ cu Turcescu, pe care l-a numit "jivină", "imposotor", "fariseu" și "laș".

Radu Banciu se așteaptă ca anunțul lui Turcescu să declanșeze un domino de astfel de dezvăluiri în rândul colegilor săi din presă.

"Și-a mințit colegii, și-a mințit familia, și-a mințit angajatorii și așa mai departe că își făcea meseria. În fiecare seară ne spunea la televizor că este o investigație jurnalistică. Astăzi a venit și l-a luat pe Dumnezeu ca pe o ultimă resursă. Ce impostură! Colegii lui, siderați - le va veni și lor rândul într-un scurt timp sperăm - stăteau și se uitau la el ca la sfinetele moaște, n-aveau curaj să-i spună 'pleci măi de aici' sau ne denunțăm și noi odată cu tine: uite, dacă a venit momentul să spunem și noi odată cu tine asta o să facem și noi. Poate nu la nivelul ăsta, dar fiecare are conștiința lui, vă garantez", a spus Banciu, duminică, la B1 Tv.

Realizatorul TV spune că "mi-e frică să nu fie mâine la șase dimineața în Guatemala și să scape definitiv. Bun, a renunțat la cariera de jurnalist, dar a luat destul, stați liniștiți. Îi ajunge pentru restul vieții cât a înșfăcat. De la (Sorin Ovidiu) Vântu, și pe unde a tras el sforile înainte. Nu-i plângeți de milă. E o zi mare. Am mai scăpat de un impostor". 

"Turcescu a venit la televiziunea lui, după ce sigur, a fost șantajat, vă dai seama ce i s-a întâmplat să recunoască că e un fariseu. Dârdâia, spuneau colegii când a plecat de aici, și spunea: 'Nu vă fie frică, nu vă fie frică'! E clar că el a fost șantajat în ultimul hal, dar ceva de genul cum vine cămătarul și-ți spune: dacă a doua zi, la ora cutare, nu mi-ai adus bănuțul, ești mort. Am auzit pe aici termenul onoare. Nici vorbă! Turcescu a fost un fariseu și o jivină până în ultima secundă a carierei lui de jurnalist. Faptul că el a ținut 10 ani ascuns această treabă - a fost deconspirat la Antena 3 din 2012 - este la fel de laș cum sunt oamenii politici care când renunță spun demisia de onoare. El a fost forțat pentru că dacă nu, nu mai avea de trăit. Mie ce mi-e frică din toată chestiunea asta este că el și-a negociat, așa cum a făcut toată viața lui, și această plecare. Mă tem de chestia asta. Nu pot să bag mâna în foc pentru că nu cunosc și nici nu mă interesează", a mai spus Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel