Scenariu BOMBĂ. Ponta: Da, Iohannis își permite să facă acest joc

Victor Ponta, înr-o intervenție telefonică la România TV, a spus că nu știe de ce mai mergem la vot, dacă toate scenariile îl dau premier pe Dacian Cioloș și după următoarele alegeri.

"Ei nu candidează, ei doar câștigă (nr. - despre miniștrii din guvernul Cioloș). Înseamnă că suntem o țară care nu are un sistem democratic funcțional. La anul vor fi alegeri în Germania. Vă închipuiți că poate fi cancelar cineva care nu candidează, care nu este anunțat în campanie?! Nu se poate, doar la noi da... Facem ce ni se spune, nu ce vrem noi. Dacian Cioloș a fost un premier foarte slab. Eu sper să nu fie din nou premier, dar văd că toate scenariile spun că va fi în continuare. Atunci întrebarea este de ce mai mergem să votăm dacă ne pun ei șefii", a zis Victor Ponta.

Întrebat dacă este de părere că Iohannis își va permite un joc prin care să ignore voința populară, Victor Ponta a zis: "Da, dacă PSD și ALDE nu vor avea suficiente voturi sau dacă PSD și ALDE vor da înapoi... da, sigur, Iohannis va vrea guvernul lui, dar el ne-a zis că vrea guvernul lui, de ce ne supărăm?! El vrea guvernul lui, concediile lui, serviciile lui, care e problema? Măcar ne-a zis, nu ne putem supăra".

"Eu cred că PSD va obține un scor suficient, împreună cu ALDE, ca să formeze o majoritate. Eu așa îmi doresc. Așa voi vota: un guvern PSD-ALDE. Sper ca domnul Iohannis să nu ne mai păcălească și să numească un premier de la PSD. (...) Dacă PSD și ALDE au majoritate trebuie să primească nu de la Iohannis, ci prin votul oamenilor, conducerea guvernului. Funcția de premier este esențială pentru a aplica un program de guvernare pentru oamenii care te votează", a mai zis social-democratul.

[citeste si]

"Eu am văzut ce a zis Ciolos şi vă spun foarte diplomatic şi politicos că minte. Dacian Cioloș minte preluând cu copy-paste niște mincuni pe care le-a auzit pe la Ministrul Fondurilor Europene. Este într-o campanie electorală mascată și atunci poți să și minți. Nu a absorbit nimic. Șase luni nu au făcut nimic, iar acum acuză vechiul guvern. Avem de-a face cu niște oameni competență 0", a mai zis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel