Scandal uriaș între Dan Suciu (BNR) și Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, la Antena 3

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a afirmat, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3, că nu comentează speculațiile lui Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, cu privire la aurul României. 

"Aurul apartine statului roman, inclusiv veniturile care ar putea fi generate din aceasta detinere. BNR insista sa nu raspunda pe tema aurului. A deschis si un muzeu fals ca sa distraga atentia. Din raspunsul BNR rezulta ca BNR tine aurul la Londra si ii costa custodia. BNR sustine ca a facut suficienti bani in trecut, pana in 2006, incat sa isi permita sa fie generosi cu cineva anume in ultimii 10 ani. La o rentabilitate medie de 1,5% pe an, in ultimii 10 ani, suma lasata pe masa depaseste 375 MILIOANE de dolari SUA, adica 37,5 milioane pe an (un avion nou, 2 spitale, 250 mii pensii a cate 150 de euro pe luna, venitul lunar al lui Isarescu pentru 78 de ani). Asta da cadou. Suma aceasta Nu a intrat in bonusul lui Isarescu, dar ar fi putut sa intre. E generos. A lasat-o cu totul, la altii! Romania nu obține venituri de pe urma aurului tinut la Londra ci plătește pentru custodie", a scris pe site-ul său Lucian Isar. 

63 de tone de aur în Londra?

Soțul Alinei Gorghiu a susținut aceste afirmații și la Antena 3, în emisiunea "Subiectiv" cu Răzvan Dumitrescu: "63 de tone de aur. Echivalentul a 2,5 miliarde de dolari. Sunt zeci de ani de când e aurul acolo. Ultimul transport, așa cum recunoaște BNR, a fost făcut în 2002. Nu sunt opinii personale, sunt declarații oficiale ale BNR. Din 2006 nu mai primește venituri, din 2006 plătește taxe de custodie, argumentând că a făcut suficient de bani în trecut cât să își permită acest cost în ultimii 10 ani. Referitor la aur, când s-a lansat prima dată această știre, BNR a infirmat, spunând că tot aurul este în țară. Vă aduceți aminte, au fost jurnaliștii invitați în BNR, să facă poze cu aurul. E, între timp, au mai nuanțat. Ce întreb eu este cât ne costă să ținem aurul altundeva". 

Dan Suciu a afirmat că sunt speculații pe care nu le comentează. După mai multe episoade de 'încruntare' între cei doi, purtătorul de cuvânt al BNR a precizat: "Nu suntem dispuși să primim lecții de la nimeni, cu atât mai puțin de la un fost bancher amendat de către BNR pentru modul în care și-a prestat activitatea de trezorier la o bancă și a administrat averea acelei bănci. A fost amendat, în consecință nu mai lucrează la banca respectivă, nu mai lucrează la nicio bancă". Dan Suciu a subliniat ulterior: "Nu ne opunem unei poziții pe care dl Isar o are, ci venim cu propriile clarificări, dar nu simțim nevoia să ne justificăm în fața domniei sale, mereu și mereu. E un atac la adresa BNR". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel