Scandal uriaș după accidentele de pe A2. Oana Zamfir: Imbecilitatea ucide

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dă vina pe ANM că nu a avertizat cu privire la depunerile de polei, în contextul accidentelor în lanț de pe Autostrada Soarelui. 23 de mașini au fost implicate în patru accidente. 

CNAIR va fi amendată pentru că nu a dat cu materiale antiderapante pe autostradă. Compania dă vina pe ANM că nu a anunțat că este polei. Cu toate acestea, la ora 06:30, centrul Infotrafic semnala porțiuni acoperite cu polei pe Autostrada Soarelui: 

”Ora: 06.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române îi sfătuieşte pe conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa să manifeste prudenţă sporită la volan şi să reducă viteza, întrucât pe această arteră se semnalează porţiuni acoperite cu polei între kilometrii 12 şi 65”. 

Primul accident, în care au fost implicate zece mașini și care s-a produs chiar la intrarea pe autostradă în sensul de mers din București spre Constanța, s-a produs 45 de minute mai târziu. După producerea acestui accident, la fața locului a ajuns o mașină cu nisip. 

[citeste si]

Realitatea este că CNAIR nu are contracte pentru a interveni pentru polei și zăpadă. Ofertele sunt în analiză. În schimb, CNAIR dă vina pe ANM că nu a emis avertizare, deși nu are contract cu aceasta. 

Fost director întreținere în CNADNR, Florin Dascălu subliniază că persoanele care conduc acum CNADNR sunt neprofesioniste și pun în pericol viața oamenilor, neavând contract pentru sare și soluții chimice. ”Nu știu de ce sunt patru facultăți care pregătesc ingineri de drumuri în țara asta și CNADNR angajează oameni din alte profesii” a subliniat Dascălu la Antena 3. Tot el a precizat că ”nu au utilaje în Centrele de Intervenție de pe autostrada A2, nici pe A1, nici pe A3, nu au sare, nici clorură, nici produs ecologic. Nu prea au nimic pregătit pentru iarna”. 

”Nu doar corupția ucide. Scuzați-mă, dar eu cred că și imbecilitatea și inconștiența ucid”, a spus Oana Zamfir, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel