Scandal: Un festival extrem de apreciat în România ar putea fi anulat

Cel mai mare și mai longeviv festival medieval din România, "Sighișoara Medievală", care avea loc în ultimul week-end al lunii iulie, nu va mai fi organizat în perioada tradițională, pentru prima oară în ultimii 24 de ani, Consiliul Local Sighișoara urmând să ia o decizie cu privire la anularea acestuia sau o eventuală amânare pentru o dată ulterioară, a declarat vineri, primarul municipiului, Ovidiu Mălăncrăvean, pentru Agerpres.

Potrivit edilului Sighișoarei, după ce, la începutul săptămânii, au fost respinse cele două contestații depuse după anunțarea proiectului câștigător pentru organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, Comisia juridică din Consiliul Local Sighișoara a dat aviz negativ proiectului declarat câștigător și astfel ședința extraordinară anunțată pentru vineri, în care urma să fie atribuit contractul, nu a mai fost convocată.

Cum motivează decizia Consiliului Local Sighișoara primarul Mălăncrăvean

"Comisia juridică din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, întrunită ieri pentru a analiza proiectul depus în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activității nonprofit de interes general, înregistrat la Municipiul Sighișoara sub nr. 13889/26.05.2016 de către Asociația Culturală 'Teatrul Scena', a dat aviz negativ, motivul fiind Anexa 5 din proiectul depus, respectiv Bugetul de venituri și cheltuieli, la punctul II lit. d presupune subînchirierea domeniului public care contravine regimului juridic al domeniului public. Totodată aceeași comisie consideră că trebuie respectat și art. 136 din Constituția României. În ședința Consiliului Local Sighișoara se va dezbate și stabili data la care poate fi organizat Festivalul 'Sighișoara Medievală', astfel încât festivalul să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege", a arătat primarul.

Acesta a spus că subiectul anulării sau amânării celei de-a 24-a ediții a Festivalului "Sighișoara Medievală" va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sighișoara din data de 28 iulie.

Mălăncrăvean a precizat că va fi luată în discuție inclusiv varianta ca Primăria Sighișoara să organizeze pe cont propriu acest festival, posibil la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, dar că deocamdată soarta "Sighișoarei Medievale" XXIV este incertă.

Averisment dur din partea hotelierilor

Hotelierii din Sighișoara sunt extrem de revoltați de atitudinea administrației publice locale, pe care o acuză de neglijență și delăsare întrucât nu a organizat din timp manifestarea, și au arătat că deja primesc semnale negative din partea turiștilor, care au rezervat aproape 100% din camere pe perioada când trebuia organizat Festivalul "Sighișoara Medievală".

Aceștia susțin că, odată întrerupt șirul edițiilor festivalului, Sighișoara va pierde acest brand și încrederea turiștilor și nu va mai fi niciodată ceea ce a fost.

Festivalul "Sighișoara Medievală" a fost primul de acest gen din România, anual atrăgând în Cetate între 30.000 și 50.000 de turiști, și s-a remarcat printr-o serie de premiere naționale, fiind prima manifestare care de câțiva ani deținea o producție teatrală proprie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel