Scandal transplant Voiculescu. Medic: Dacă suntem vinovați, împușcați-ne!

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) au transmis că acuzaţiile ministrului Sănătăţii privind activitatea de transplant din România sunt denigratoare şi calomnioase, în ultimii 20 de ani fiind salvate peste 5.000 de vieţi prin aceste intervenţi.

Profesorul Irinel Popescu a spus că programul de transplant a urmărit să nu se piardă niciun donator și niciun organ disponibil.

În plus, profesorul Mihai Lucan a zis: "Elementul esenţial în transplant face referire la criteriile medicale, nu la criteriile sociale. Cui îi foloseşte ca activitatea de transplant din România să fie oprită? Cine este beneficiar al acestui lucru? Nimeni nu a întrebat cum ne descurcăm sau cum să ne ajute. Nu poți să vii să distrugi fără să vezi rezultatele şi cum trăiesc oamenii după transplant. Dacă suntem vinovaţi, împușcați-ne! Este imoral nu numai pentru mine, Mihai Lucan, Irinel Popescu, Deac sau Zota, ci pentru bolnavii care așteaptă să-i ajutăm".

[citeste si]

Declarațiile au venit după ce ministrul Vlad Voiculescu a spus că în urma verificărilor Corpului de control din Ministerul Sănătăţii au fost descoperite nereguli grave în privinţa modului de alocare şi de prioritizare a pacienţilor pentru transplant, astfel că bolnavii nu beneficiază de şanse egale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel