SCANDAL SIPA. Norica Nicolai, mesaj pentru Iohannis

Europarlamentarul Norica Nicolai îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să ia o decizie în privinţa arhivei SIPA, fiind de părere că este nevoie ca toate rapoartele să fie desecretizate. 

"Cred că trebuie desecretizate toate rapoartele. Am o foarte mare problemă de funcţionare a statului, în momentul în care domnul Predoiu afirmă că a trimis la CSAT acest raport, fiind elemente de siguranţă naţională. De ce CSAT, care se presupune că este instituţia cea mai respectată în ierarhia instituţională în materie de securitate, nu a făcut nimic să ia o decizie? Oare unora din CSAT le-a convenit, ce s-a întâmplat acolo? Dacă de la Traian Băsescu nu am aşteptat şi nu voi aştepta niciodată nimic, aştept de la Klaus Iohannis să ia o decizie", a afirmat, vineri, Nicolai, la Parlament. 

Întrebată ce decizie ar putea să ia Klaus Iohannis, europarlamentarul consideră că trebuie stabilit "în ce măsură această arhivă a putut fi utilizată de diverse persoane pentru a şantaja magistraţi sau lideri politici", iar, în al doilea rând, trebuie văzut "care va fi soarta acestei arhive, ce se va întâmpla cu ea". 

"Preşedintele poate să ne spună ce conţine acel raport, să-l desecretizeze, şi preşedintele trebuie să ne spună foarte clar, în momentul de faţă, cum vede domnia sa implicarea unui serviciu de informaţii - pentru că asta este SIPA - în monitorizarea puterii judecătoreşti", a explicat Norica Nicolai, potrivit Agerpres.

Referitor la accesul în arhivă în 2013 pentru schimbarea unui corp de iluminat despre care a vorbit fostul ministru Robert Cazanciuc, Norica Nicolai a spus că această explicaţie nu i se pare verosimilă. 

"E un banc celebru, câţi ne trebuie ca să schimbăm un bec? Patru, ca să plimbăm o masă. Despre asta vorbim. Nu, nu mi se pare deloc (verosimilă - n.r.), haideţi să fim foarte serioşi! Deci, nu ştiu ce caută SRI în această poveste", a mai spus Nicolai. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel