Scandal Laura Georgescu, CNA. Membrii CNA propun boicotarea ședințelor până la demisia Laurei Georgescu

Mai mulți membri CNA au anunțat că, în tentativa de a o izola pe Laura Georgescu, vor boicota ședințele Consiliului, pentru a nu se îndeplini cvorumul necesar funcționării instituției. Boicotul acestora nu va înceta decât în momentul demisiei Laurei Georgescu.

Vezi și: Noi înregistrări cu Laura Georgescu: „Calcă-i în puii mei pe gât”

Iată anunțul făcut de Narcisa Iorga, membru CNA, pe pagina sa de Facebook:

„Laura Georgescu nu demisionează, dar poate fi izolată, dacă există solidaritate de conștiință între membrii CNA. Am preluat ideea de la senatorul PSD Georgică Severin, președintele Comisiei de cultură. Eu, Florin Gabrea și Valentin Jucan cerem ca Laura Georgescu să nu mai ia parte la ședințele CNA, acestea putând fi conduse de către vicepreședintele Consiliului. Cerem tuturor membrilor CNA să se poziționeze: de partea Laurei Georgescu sau de partea instituției CNA. Dacă nouă, celor trei, ni s-ar mai alătura un singur alt membru, Consiliul nu ar mai putea lua nicio decizie până când Laura Georgescu va demisiona. Care va fi cel de-al patrulea? Sau să reformulez: va fi cel de-al patrulea?

Citește și: Georgică Severin, șeful Comisiei Cultură, reacție după ce a fost făcut „jigodie” de Laura Georgescu, șefa de la CNA



COMUNICAT
2 iulie 2014

Consiliul Național al Audiovizualului nu s-a mai întrunit în ședință publică din 19 iunie și atunci după alte câteva ședințe întrerupte brusc ori anulate din lipsă de cvorum. Considerăm că blocajul dat de lipsa artificială a cvorumului și această manieră de a conduce o instituție publică de importanța CNA trebuie să înceteze. 

Consiliul este reprezentat de o persoană decredibilizată, care aduce prejudicii majore instituției, în urma difuzării înregistrărilor, ce o fac, din punct de vedere moral, incompatibilă pe Laura Georgescu cu funcția de președinte al CNA. Nu-și dă demisia, nu poate fi demisă. Preferă să invoce lipsa cvorumului pe baza unor concedii intempestive, în chiar zilele obișnuite de ședințe, considerând că astfel se aplanează scandalul în care ea este implicată. Instituția trebuie să funcționeze, întrucât sunt în așteptare solicitări de prelungire/modificare de licențe audiovizuale care ies din termen și care pot provoca întreruperea emisiei unor posturi.

Invocăm următoarele declarații ale președinților celor două Comisii pentru cultură din Parlamentul României:

Senatorul Georgică Severin: ”Noi nu o putem demite. Există o lege care are la bază o directivă europeană, aşa că noi nu putem demite niciun membru CNA. Dacă aceste înregistrări sunt valabile, şi cred că sunt valabile, soluţia logică e ca persoana să-şi dea demisia. Dacă n-o face, colegii ei pot face în aşa fel încât să o izoleze, în aşa fel încât să nu mai conteze"; 

Deputatul Gigel Știrbu: ”Fac apel către toți cei care au un cuvânt de spus în domeniul mass-media — fie că sunt oameni politici, directori de instituții media, jurnaliști, personalități culturale, lideri ai societății civile — să creeze o presiune mediatică considerabilă pentru ca Laura Georgescu să-și dea demisia cât mai repede cu putință”

Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNA prevede că ”Ședințele Consiliului sunt conduse de președinte sau vicepreședinte”. În conformitate cu această prevedere și pentru funcționarea instituției, propunem membrilor CNA ca ședințele Consiliului să fie conduse de acum încolo de către vicepreședintele CNA, iar Laura Georgescu să nu mai participe la nicio ședință publică a Consiliului.

Deciziile CNA se iau cu șase voturi în prezența a opt membri. Așadar, CNA poate funcționa în absența Laurei Georgescu din corpul membrilor membrilor care iau decizii. Dacă Laura Georgescu insistă să ia parte la ședințele în care CNA adoptă decizii de reglementare și control, noi ne vom retrage. Ne vom găsi în următoarea situație: ori Laura Georgescu se retrage din corpul decizional, ori semnatarii acestui comunicat ne vom retrage. 

Considerăm imperios ca toți membrii Consiliului să se poziționeze public față de situația în care se găsește CNA ca urmare a gravelor evenimente petrecute și care o au în centrul atenției pe Laura Georgescu. Noi, membrii CNA semnatari, ne-am poziționat. Lista rămâne deschisă

Narcisa IORGA
Florin GABREA
Valentin Alexandru JUCAN”

Vezi și: Severin cere demisia Laurei Georgescu. De ce nu poate fi demisă șefa CNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel