Scandal la Sibiu! PNL, acuzat că a sustras documente din Biroul Electoral Județean

Partidul Social Democrat Sibiu a depus, marți seara, o întâmpinare la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ) Sibiu prin care solicită sesizarea organelor de cercetare penală privind "sustragerea listelor de susținători de către Partidul Naţional Liberal Sibiu, din incinta BECJ, situat în clădirea Prefecturii".

"Potrivit dispoziţiilor legale, lista susţinătorilor constituie un act public care, odată depus la birourile electorale de circumscripţie, produce efecte juridice valabile şi nu mai poate fi scos din circuitul juridic de către partidul care le-a depus în susţinerea candidaturilor.

Documentele au fost sustrase în data de 26.04.2016, în jurul orei 20,30, cu sprijinul reprezentantului PNL în BECJ. Asupra listelor de susținători depuse de PNL planau suspiciuni de fals intelectual.

Prin Hotărârea nr. 6 /27.04.2016, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 34 Sibiu a decis, cu majoritate de voturi, trimiterea întâmpinării (sesizării) la Poliția Sibiu, în vederea efectuării de cercetări.

Ca urmare a acestor incidente, avocatul Alexandru Zavatin a renunțat la calitatea de reprezentant al PNL Sibiu în BECJ.

Totodată, Partidul Social Democrat Sibiu a transmis ministrului Afacerilor Interne și prim-ministrului Guvernului României solicitarea de a dispune efectuarea de urgență a unor anchete interne care să explice cum a fost posibilă intrarea frauduloasă a unor persoane necunoscute în clădirea Instituției Prefectului – Județul Sibiu și scoaterea acestor documente oficiale, dar și de ce reprezentanţii Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, sesizaţi prin 112 asupra infracţiunii flagrante de sustragere de acte publice din cadrul BECJ Sibiu, nu au acţionat", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel