SCANDAL la Cluj. Billy Idol a dezlănțuit iadul în România

Unii artiști internaționali care vin în România nu sunt tratați așa cum s-ar cuveni. Cel mai recent exemplu este cazul lui Billy Idol, celebrul cântăreț de muzică rock. 

Concertul său a fost anunțat cu mare fast, din urmă cu câteva luni, când se spunea că va avea loc la Cluj Arena. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar Billy Idol va cânta într-o piață unde sonorizarea este mult mai proastă.

Profitul, motivul principal

"Profit. Totul e legat de profit. Faci profit când anunţi un concert pe un stadion şi apoi schimbi locaţia pentru Piaţa Uniri, unde acustica este mult mai slabă. Faci profit când nu îţi pasă de contractul cu cei de la Cluj Arena şi nu plăteşti avansul. Nici nu îl reziliezi, doar anunţi în presă că îţi schimbi locaţia. Piaţa Unirii este un spaţiu mult mai ieftin. Dacă cunoşti pe cine trebuie...", a scris Gazeta de Cluj. De asemenea, concertul lui Billy Idol a fost mutat pentru că pe stadion ar fi rămas prea multe locuri goale.

Piața din Cluj-Napoca versus Cluj Arena

Concertul Billy Idol se mută de pe Cluj Arena în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Ceea ce nu se spune este că Primăria Cluj-Napoca oferă acest spaţiu aproape pe gratis agenţiei Amprenta, organizatorul concertului. Preţul de închiriere pentru cei 3.600 de mp din Piaţa Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca este de 1.296 de lei. În schimb, închirierea Cluj Arena ar fi costat agenţia Amprenta Advertising 13.000 de euro.

Reacția fanilor

"Mi se pare cel puţin supărător, după ce luni de zile aţi făcut reclamă "Billy Idol pe Cluj Arena", să mutaţi concertul într-o piaţă. Nu ştiu câte bilete s-au vândut, dar nu cred că s-au vândut aşa puţine încât să ne înghesuiţi în Piaţa Unirii. Degeaba am cumpărat bilete la Golden Ring, scrie un clujean pe pagina de Facebook a Amprenta Advertising", a arătat un clujean pe pagina de Facebook a Amprenta Advertising.

Efectele scandalului de la Cluj

Cel mai probabil, marii artiști internaționali vor evita pe cât posibil România, din moment ce nu vor exista destui oameni care să cumpere bilete.

Rockerul britanic, Billy Idol, va cânta duminică, 29 iunie, la Arenele Romane din Capitală, iar a doua zi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel