Scandal între jurnaliști, după moartea Iulianei Gătej. "Mă faci să mă scutur de scârbă"

Jurnalista Iuliana Gătej a murit în seara de Ajun, într-un accident de mașină. Avea 30 de ani și se îndrepta spre casă, spre părinții săi, la Focșani. A ieșit de pe carosabil și s-a oprit într-un copac. Iuliana Gătej era șefa secției social de la Antena 1. 

Moartea sa a provocat multă durere printre cei care o cunoșteau și o apreciau pe "Fluturica". Nu la fel de mișcați au fost și alți colegi de breaslă, jurnaliști. Mădălin Pribu a scris, pe contul său de Facebook, că "a descoperit utilitatea meseriei de jurnalist în zilele noastre: mori de Crăciun și devii o știre pentru trei zile". El a revenit cu un mesaj despre jurnalista Iuliana Gătej, în care a scris că: "E bine să lucrezi la Antene și, dupa șase ani de presă, să-ți permiti o mașină de 60.000 de euro. E bine să te dai șmecher. E prost să nu porti centură de siguranță, să vorbești la telefon și să ai 150 km/h pe un drum cu limită de viteza de 100km/h. Apropos, cât e salariul de la Antene, dacă un reporter își permite să plăteasca impozit 9.600 de lei pentru mașina cu motor de 4.800 cmc?". 

[citeste si]

Lui Mădălin Pribu i-a răspuns Laura Nureldin, prezentatoare de știri la Antena 3: "Madalin Pribu, mă surprinzi. Și mă faci să mă scutur de scârbă, încă o dată, în fața lipsei de omenie care se întinde ca o molimă peste breasla asta. Nici nu știu cu ce să încep... Întâi ți-aș spune că, în orice zi ar fi murit, Iuliana ar fi fost știre. Pentru că era o fată tânără, deșteaptă, frumoasă, cu un suflet cât lumea. Pentru că era jurnalist de-adevăratelea și făcea știri și campanii, nu era nici hoitar și nici scurmător prin gunoiul altora. Apoi - deși nu e treaba ta, pentru că Iuliana nu era nici politician, nici nu avea vreo funcție plătită din bani publici - ți-aș spune că mașina aia nu era a ei. Nu, nici a unui amant bogat care s-o întrețină. Pentru că Iuliana nu era așa. Verifică și tu informațiile - mai știi cum se face asta? - și abia pe urmă lansează-te în afirmații de genul "e bine să...". Ți-aș mai spune că Iuliana nu a murit pentru că "s-a dat șmecheră". A murit pentru că ziua are doar 24 de ore, fir-ar a dracului de zi, și a vrut să tragă de ele ca să-și termine treaba în redacție, să ajungă la ai ei de Ajun și să revină a doua zi la muncă. Toate astea - și altele - ți le-aș spune, dacă aș ști că le înțelegi. Dar mă îndoiesc. Atunci când, de pe o canapea oarecare, comentezi viețile și morțile altora, probabil că îți pierzi sinapsa pentru astfel de lucruri. Și se dezactivează glanda care secretă bunul simț. Mi-e milă de tine, Pribule. Și de noi. Pentru că lipsa de omenie se întinde ca o molimă peste breasla asta". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel