Scandal interceptări ilegale. Zeci de persoane arestate

Zeci de persoane au fost reținute într-un imens scandal cu interceptări ilegale. 

Poliția turcă, în ultimul raid efectuat în dosarul interceptărilor ilegale, a vizat susținători ai clericului turc care locuiește în SUA, Fethullah Gulen, fost aliat al președintelui Tayyip Erdogan, devenit rival. Erdogan îl acuză pe Gulen că a pus pe picioare un stat 'paralel' în cadrul aparatului de stat turc și că a încercat să-l înlăture de la putere. În același timp, susținători ai lui Gulen din poliție și justiție au fost acuzați de implicare într-o anchetă de corupție nejustificată care a zguduit guvernul turc, pe atunci condus de Erdogan, în a doua parte a lui 2013.

În timpul acestui scandal, interceptările unor oficiali printre care și Erdogan au ajuns pe internet. Mii de polițiști, judecători și procurori au fost de atunci înlăturați din posturi sau transferați la alte sarcini profesionale.

Potrivit unor surse de securitate au fost emise mandate de arestare pentru 54 de persoane și 37 au fost până în prezent reținute în raiduri simultane care au avut loc la Ankara și în 20 de provincii din Turcia, scrie Agerpres

În decembrie, un tribunal din Turcia a emis un mandat de arestare pe numele lui Gulen pentru suspiciunea că ar fi condus o organizație criminală. Marți, pe numele său a fost emis un nou mandat de arestare. Fethullah Gulen, care trăiește în SUA, neagă că ar fi complotat împotriva guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel