EXCLUSIV  Scandal în CL Tg. Mureș. Primarul Florea, dat în judecată de un consilier

Consilierul local al municipiului Târgu Mureș, Radu Bălaș îl va acționa în instanță pe primarul municipiului Dorin Florea în urma unor injurii adresate de edil în timpul ședinței Consiliului Local.

Radu Bălaș, fost jurnalist, susține că motivul acestei decizii sunt afirmațiile jignitoare adresate de primar într-o ședință a Consiliului Local.

Situația a degenerat în momentul în care consilierul și membrii (POL - Partidul Oamenilor Liberi) nu au fost de acord cu un proiect de hotărâre prin care se dorea limitarea filmărilor live a ședințelor de consiliu, iar primarul a afirmat că este ”jurnalist de 20 de ani, dar prost jurnalist” continuând acuzele și afirmând că reprezentanții POL  s-ar afla ”în solda cuiva”, adică ar susține o altă cauză și urmăresc ”interesul material”. 

Contactat în exclusivitate de DC News, Radu Bălaș a explicat situația:

”Primarul Dorin Florea vorbește așa despre noi (nr. - reprezentanții POL) de mai mult timp, dar întotdeauna generaliza. Acum s-a scăpat, s-a referit la mine, la faptul că sunt jurnalist și am luptat împotriva tentativei politicienilor de a pune pumnul în gura presei. Mi-a spus că sunt un ”jurnalist prost”, iar mai apoi continuând acuzațiile  era clar că se referă la mine și la cei din POL. Repetă de mai mult timp că suntem în ”solda cuiva”. În alte ședințe pe aceeași temă a folosit și termenul de ”derbedei”.

Consilierii care au propus acest proiect de limitare a filmărilor live din timpul ședințelor au propus proiectul pentru a-i face pe plac. Primarul Dorin Florea nu mai participa la ședințe deoarece se filma în direct. Este primar de 17 ani, iar de 14 ani nu a mai fost în nicio emisiune cu altcineva în studio. Mereu merge singur. Se ferește să dialogheze și să intre în dezbateri. Îl deranjează foarte mult filmarea ședințelor și a dorit schimbarea regulamentului. Noi am făcut multă presiune publică să nu treacă. Dacă ar fi trecut am fi contestat la Prefectură și mai apoi în instanță”, a explicat Radu Bălaș pentru DC News

Totodată, consilierul local Radu Bălaș a confirmat că îl va acționa în instanță pe primarul Dorin Florea.

Iată și mesajul postat de consilier pe pagina personală de Facebook:

”În cel mai scurt timp (până voi face documentele împreună cu avocatul), voi demara procesul împotriva primarului de Tîrgu Mureș, Dorin Florea, care și-a permis să jignească un consilier local, doar pentru faptul că nu a fost de acord cu un proiect de hotărâre prin care se dorea limitarea filmărilor live a ședințelor de consiliu.

Primarul va trebui să demonstreze în fața instanței (și, credeți-mă, îi va fi imposibil) că am fost un jurnalist prost și lipsit de onestitate, că sunt un derbedeu și un mercenar, că nu am făcut nimic în viață, că nu am oferit nicio soluție în Consiliul Local, că tot ceea ce am făcut este contrar tuturor normelor de comportament civilizat.

Tot imposibil îi va fi să demonstreze că sunt "în solda cuiva". Această expresie, dragă primarului, este cea pe care o consider cea mai gravă. A fi în solda cuiva înseamnă, conform DEX, a susține cauza cuiva din interes material (și nu din convingere). Adică cineva mă plăteşte, ca să fac ceva în care eu nu cred!

Am fost 11 ani jurnalist (1994 – 2005) şi am proprietatea tuturor termenilor. Am scris zeci de articole despre primarul Florea. Apoi, de când sunt antreprenor, am avut foarte multe opinii critice la adresa sa (şi) pe reţelele de socializare, dar niciodată nu l-am jignit, cum dealtfel nu am făcut-o cu nimeni niciodată. Cine jigneşte, plăteşte”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel