Scandal HSBC. Dinu Patriciu ar fi românul care are 830 de milioane de dolari în cont

Scandalul conturilor din banca elvețiană HSBC a declanșat un uriaș scandal internațional. Filiala elveţiană a gigantului britanic HSBC, HSBC Private Bank, este acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani la scară mondială.  Potrivit unor informații, românul cu peste 800 de milioane de dolari ar fi Dinu Patriciu, precizează evz.ro, citând surse apropiate ANAF.

Investigația a fost realizată de The Guardian, Le Monde, BBC şi Consorţiul Internaţional pentru Jurnalism de Investigaţie.

Jurnaliştii au construit materialul pe baza documente scurse de la filiala elvețiană a gigantului britanic HSBC, HSBC Private Bank, scrie portalul de ştiri Business Insider.

În posesia publicaţiilor menționate au intrat aproximativ 30.000 de documente din anii 2005-2007, cu active în valoare totală de aproximativ 120 miliarde dolari.

Citește și: Raport: Circa 220 dintre clienţii HSBC Elveţia au legături cu România

Filiala bancară elvețiană a HSBC a ajutat clienții bogați să eludeze taxele si să ascundă active de milioane de dolari, făcând banii nedetectabili şi a consiliat clienții cu privire la modul de a eluda autorităților fiscale naționale, potrivit unei mari părţi a documentelor bancare ajunse în posesia presei.

Dosarele arată că filiala elvețiană a HSBC le permitea în mod regulat clienţilor să retragă sume imense  de bani, de multe ori în valută străină puţin utilizată în Elveția; comercializa scheme prin care clienţii bogaţi puteau evita taxele europene; banca a colaborat cu unii clienti pentru a ascunde de autorităţile fiscale din ţara de origine conturi "negre" nedeclarate; a asigurat conturi criminalilor internaționali, oamenilor de afaceri corupți și altor persoane cu grad de risc ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel