SCANDAL de corupție. Un primar, de profesie medic, a demisionat

Încă un primar, de profesie medic, a demisionat din cauza unui amplu scandal de corupție.

Primarul Romei, Ignazio Marino, implicat într-un scandal legat de note de plată nejustificate și aflat în centrul atenției presei italiene de mai multe săptămâni, și-a prezentat joi demisia într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei țării.

"Am făcut alegerea: îmi prezint demisia", a declarat în mesajul său Ignazio Marino, amintind pierderea susținerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrâns să renunțe la mandat și adăugând că, pentru a continua, "condițiile politice" erau "foarte reduse, chiar inexistente".

Primarul de stânga a pus totuși un bemol demisiei sale, menționând că, potrivit legii, are la dispoziție 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei.

[citeste si]

Ignazio Marino a precizat că va folosi acest termen pentru a vedea dacă este posibil "să reconstruiască acele condiții politice" pentru a rămâne în funcție, însă demersul său pare extrem de dificil, întrucât principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, i-au întors spatele.

Dacă demisia va deveni efectivă peste 20 de zile, prefectul Romei va trebui să numească un comisar pentru a administra orașul până la viitoarele alegeri, cel mai probabil în primăvara viitoare, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel