Sabina Iosub țintește un nume din guvernul Cioloș: Este absolut rușinos!

Mama lui Cătălin Alexandru Simion, unul dintre tinerii care s-au stins în incendiul de la Colectiv, a cerut ajutorul Guvernului pentru a transforma locul groazei într-un Memorial, în amintirea celor care au pierit doar pentru că au vrut să se distreze. Răspunsul venit din partea Executivului a lăsat-o fără cuvinte.

Printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, o mamă care a pierdut tot ce avea mai de preţ în tragedia din 30 octombrie, a cerut înfiinţarea unui memorial în spaţiul de la Colectiv, locul care în urmă cu patru luni avea să schimbe o ţară întreagă.

[citeste si]

"În data de 30 octombrie 2015, fiul meu, Cătălin Alexandru Simion, a murit în incendiul din clubul Colectiv. Familia mea v-a adresat un memoriu prin care aţi fost informat că a fost iniţiat un demers public de transformare a spaţiului în care a funcţionat Clubul „Colectiv", într-un MEMORIAL, pentru a le aminti tuturor că nepăsarea, incompetenţa şi corupţia ucid", scria mama victimei în scrisoarea adrasată Executivului, citată de Antena3.ro.

Premierul Dacian Cioloş nu a considerat însă că demersul ar trebui susţinut de Cabinetul pe care-l conduce. Ba mai mult, Guvernul nu s-a sinchisit nici măcar să transmită un punct de vedere către familia lui Cătălin Alexandru Simion. A urmat o altă solicitare către Guvern la jumătatea lunii februarie. De această dată, mama tînărului a atras atenţia Executivului că are şi obligaţii, nu doar drepturi:

„În Programul dumneavoastră de guvernare aprobat de Parlamentul României, aţi spus: „Societatea românească a fost martora unei tragedii fără precedent în istoria ei recentă Această realitate tragică a creat un orizont de aşteptare la nivelul societăţii care a mers dincolo de cauzele ei imediate şi care nu poate fi ignorat.Programul acestui Guvern trebuie să răspundă acestor realităţi şi să găsească soluţii care să aibă efect atât în perioada limitată a mandatului primit, dar să şi pună bazele unor dezvoltări de structură în viitor".

Răspuns scurt trimis de o consilieră

Nici de această dată, premierul nu a exprimat un punct de vedere. Şi-a pus însă consilierul să facă acest lucru iar răspunsul venit din partea cabinetului Cioloş este de-a dreptul halucinant.

Multumim pentru email. Confirmăm recepţionarea acestei petiţii. Din păcate răspunsul este negativ. Va multumesc pentru înţelegere. Numai bine", a scris Anca Păduraru-Niculescu, consilierul de Stat în Comunicare si Relaţii cu Presa al primului ministru pentru, ca răspuns la solicitarea familiilor victimelor. Asta, în condiţţiile în care, un Memorial al victimelor tragediei din 30 octombrie ar trebui să fie atât un semn împotriva neglijenţei autorităţilor, cât şi un mod de a celebra eroismul tinerilor care au pierit încercând să salveze vieţi.

Sabina Iosub: Este absolut rușinos!

Jurnalista Sabina Iosub a spus, la 'Previziunile zilei' că este absolut rușinos ca cineva din aparatul tehnocrat să răspundă așa. "Sunt foarte curioasă dacă cineva o va suna măcar pe doamna Simion să îi ceară scuze în numele acestei doamne care a dat un astfel de răspuns. Sunt foarte curioasă. M-aș mira, dar este absolut rușinos ce s-a întâmplat", a mai spus ziarista de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel