S.O.S. Oltchim

Constantin Niță,  fostul ministru al Economiei din Guvernul Victor Ponta, trage un semnal de alarmă privind scoaterea la vânzare, pe bucăți, a Oltchim.

"Am citit o informație în presă despre faptul că Oltchim va fi vândută pe bucăți. O mare greșeală, o decizie extrem de proastă împotriva căreia PSD trebuie să aibă o poziție fermă și să-i ceară dlui. Borc să renunțe la ea", scrie Constantin Niță, fostul ministru al Economiei pe blog.

"Așa cum se știe, am fost unul dintre cei care au contribuit la revitalizarea acestei companii. Noiembrie 2014 a fost prima lună în care Oltchim a realizat profit operațional. Acest lucru s-a datorat și deciziilor luate de mine ca ministru al Economiei.

Nu văd de ce acum trebuie să privatizăm compania pe bucăți! Cine este interesat să distrugă Oltchim?! Se dorește cumva tăierea instalațiilor de inox de acolo?!

Chiar dacă nu există soluții de privatizare, nu înțeleg de ce nu poate funcționa ca o societate de stat cu un management performant (eventual privat). Este o companie care are și poate să-și dezvolte piața de desfacere. Este o companie de tradiție a industriei românești. Sunt oameni foarte bine pregătiți care lucrează la Oltchim, profesioniști în domeniu pe care trebuie să-i păstrăm în țară.

Cred că există posibilitatea renegocierii datoriilor cu creditorii actuali, mai ales că statul este cel mai mare creditor. De asemenea, cred că este cazul ca administratorul judiciar, dl. avocat Piperea, să spună public dacă strategia domniei sale de revitalizare a companiei este în concordanță cu decizia dlui. Borc de a privatiza Oltchim pe bucăți.

De ce trebuie să ne batem joc de o companie care poate redeveni brandul industriei chimice românești?!

Vom reveni pe acest subiect", se mai arată în postarea fostului ministru al Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel