S-a încheiat o eră! Ultimul producător de videocasetofoane dispare

Grupul japonez Funai Electric, ultimul producător de videocasetofoane din lume, a anunțat că va înceta producția acestor aparate atât de populare în anii 1970-1980, înainte să fie eclipsate de apariția DVD-urilor și a altor tehnologii digitale, transmite vineri AFP.

"Suntem singurii care asamblăm videocasetofoane după retragerea de pe piață a companiei Panasonic, în 2012", a declarat AFP un purtător de cuvânt al Funai Electric.

Vânzările s-au cifrat anul trecut la 750.000 de aparate, față de 15 milioane la începutul anilor 2000. "Unul din furnizorii noștri a apreciat că este greu să continue să fabrice o componentă pentru un volum atât de scăzut, ceea ce ne-a făcut să luăm această decizie", a precizat Funai Electric, a cărui fabrică se află în China.

Deși nu a fost difuzat niciun comunicat oficial, compania este asaltată de apeluri de când informația a apărut în presa locală. Printre cei care s-au interesat de soarta videocasetofoanelor Funai se numără un bibliotecar, care colecționează casete video, sau oameni dornici să vizioneze vechi amintiri.

Anul trecut, compania Sony a anunțat sfârșitul iminent al vânzării de casete video Betamax către marele public, epilog simbolic pentru un produs apărut în 1975 și detronat repede de formatul VHS, încheie AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel