Rusia vinde Rosneft pentru a acoperi deficitul bugetar

Rusia recurge la privatizări pentru a acoperi deficitul bugetar din acest an. Pe lista comnpaniilor care vor fi scoase la vânzare se află și gigantul Rosneft, firma deținând cele mai importante rezerve de petrol și gaze din zona arctică.

Ministrul rus de Finante, Anton Siluanov, considera ca, in cazul Rosneft, acest pas trebuia facut de mai multa vreme. "Vorbim de un pachet de actiuni care trebuia vandut inca de acum cativa ani. Este vorba de 19,5% din Rosneft", a explicat Siluanov, conform portalului News Yahoo, potrivit business24.ro.

Vanzarea pachetului de actiuni de 19,5 procente din Rosneft inseamna si pierderea controlului detinut de statul rus asupra companiei din industria petroliera. In prezent, guvernul de la Moscova detine 69,5% din Rosneft.

In ciuda pretului scazut pe care actiunile firmelor din industria petroliera il inregistreaza acum pe burse, Moscova pare sa nu aiba alta solutie decat sa apeleze la procesul de privatizare pentru a carpi un buget afectat de criza economica in care s-a scufundat Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel