Rusia economie. CNN: Rușii, trei probleme majore ale economiei

Luni, 1 decembrie, rubla a suferit cea mai mare scădere din anul 1998 încoace, pe fondul prăbușirii prețului petrolului. Însă aceasta nu este singura problemă gravă pe care o au rușii în momentul de față, spun jurnaliștii de la CNN.

CNN scrie că economia Rusiei are motive de îngrijorare mai mari decât petrolul ieftin. Chiar dacă încasările bugetare din cauza scăderii prețului petrolului sunt semnificative, autoritățile de la Kremlin par să minimalizeze impactul acestui fenomen, iar Putin stă cu ochii pe vreme, mizând pe faptul că o iarnă grea va face ca cererea de petrol să crească, ceea ce, implicit, va determina și o creștere a prețului pentru barilul de petrol.

Citește și: Oficialii ruși recunosc că Rusia riscă să intre în recesiune în 2015 

Dar, spun jurnaliștii de la CNN, Rusia devine tot mai mult o țară în care nu merită să investești, din cel puțin 3 motive.

  1. Populația îmbătrânită. Acest lucru, pe termen lung, determină o lipsă a forței de muncă.
  2. Sancțiunile economice impuse de Uniunea Europeană au drept consecință o creștere a prețului pentru importuri, ceea ce va afecta creșterea economică.
  3. Băncile sunt puternic lovite din cauza retragerilor masive de capital.

Chiar presupunând că o iarnă grea va regla cererea și prețul petrolului, jurnaliștii de la CNN spun că niciuna dintre cele trei probleme structurale pe termen lung ale Rusiei nu va fi rezolvată de vremea de afară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel