Rusia, decizie oficială privind zborurile charter către Turcia

Rusia a anulat interdicţia care viza cursele charter cu destinaţia Turcia, impusă anul trecut în urma doborârii unui avion de luptă rusesc la granița turco-siriană 

Situaţia s-a schimbat după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a cerut oficial scuze.

Reluarea curselor charter cu destinaţia Turcia a intrat oficial în vigoare ieri, după publicarea pe site-ul guvernului rus a deciziei semnate de premierul Dmitrii Medvedev. Totuşi, vor mai trece câteva zile chiar şi o săptămână până când avioanele cu turiştii ruşi vor ateriza din nou în staţiunile din Turcia, scrie stiritvr.ro.

Există anumite probleme de ordin tehnic şi organizatoric. Însă timpul nu este încă pierdut, mai ales că lunile septembrie şi octombrie erau preferate de cetăţenii ruşi pentru odihnă în Turcia.

Tour-operatorii din Rusia au început deja să vândă sejururi în Antalia, însă recunosc că interesul pentru Turcia nu va fi acelaşi ca în urmă cu un an, unele dintre motive fiind și tentativa eșuată de lovitură de stat, precum și recentele atacuri teroriste din acestă ţară.

Autorităţile de la Moscova susţin că au primit din partea oficialilor turci asigurări şi garanţii de securitate ferme pentru toţi turiştii ruşi care vor veni la odihnă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel