Rusia amenință România: "Să renunțe cât nu este prea târziu"

România și SUA sunt, din nou, amenințate de către Rusia.

Moscova cere abandonarea planurilor privind amplasarea sistemului american de apărare antirachetă în România. Declarația îi aparține lui Mikhail Ulyanov, șeful Departamentului de neproliferare, dezarmare și controlul armelor din cadrul Ministerului rus de Externe.

Potrivit spuselor sale, amplasarea elementelor antirachetă în România ar fi o încălcare flagrantă de către SUA a Tratatului forțelor nucleare intermediare.

"Cerem Statelor Unite și Romaniei să înțeleagă întreaga lor responsabilitate pentru evolutia acestor evenimente și să renunțe la aceste planuri cât nu este prea târziu", a zis Mikhal Ulyanov.

Moscova a acuzat, în repetate rânduri, că sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România şi Polonia reprezintă încălcări ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF).

Acordul Forţelor Nucleare Intermediare, semnat de SUA şi URSS în 1987 şi intrat în vigoare pe 1 iunie 1988, obligă ambele părţi să distrugă toate rachetele balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Ca reacţie la acuzaţiile Moscovei, Preşedinţia Statelor Unite a comunicat în mai multe rânduri că sistemul american de apărare antirachetă care va fi amplasat în România nu încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel