Rusia amenință România. Chirieac: Un atac, numai dacă Putin își pierde mințile

Șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a declarat că țările europene care vor găzdui sisteme antirachetă ale NATO vor fi ţinte prioritare ale Rusiei. Analistul Bogdan Chirieac este de părere că  declarația celui mai înalt oficial al armatei Federației Ruse este gravă  și arată nivelul de tensiune existent în acest moment la Moscova.

"Este o amenințare gravă din punct de vedere politic, fiindcă ea arată nivelul de iritare între Rusia și Occident. În realitate  nu este o amenințare imediată pentru România sau pentru oricine altcineva, fiindcă în momentul în care vom fi atacați, România sau Polonia, care dețin elemente ale scutului antirachetă, reacția NATO ar fi în conformitate cu articolul 5 al  Tratatului de la Washinghton. Deci nu avem ce să discutăm în  această situație", a declarat Bogdan Chirieac la RTV.

"Moscova este extrem de nervoasă în acest moment, nu este prima declarație făcută astfel, dar este făcută de un ofițer de rang înalt, cel mai înalt grad al armatei Federației Ruse. Până acum politicienii mai făceau asemenea declarații. 

Citește și: Putin: Nu există trupe rusești în Ucraina. Nu vrem să reconstruim un imperiu

Rusia nu ar putea fi capabilă de un astfel de atac, decât dacă Vladimir Putin își pierde complet mințile și nu mai există nimeni la Kremlin care să-l oprească. Sigur, în asemenea situații se poate ajunge la orice, dar în declarația această făcută de un militar, personalitatea militară numărul 1, teoretic de acolo, dar declarația în sine arată nivelul de tensiune care există acum în Moscova".

În acest sens, oficialii români ar trebui să dea un comunicat sec prin care să arate că scutul nu este îndreptat împotriva nimănui, acesta fiind pentru apărare, a mai declarat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel