Rusalii catolice la Șumuleu Ciuc. Peste 120.000 de persoane s-au rugat Fecioarei Maria

SUMULEU CIUC - RUSALII
SUMULEU CIUC - RUSALII

În cursul zilei de ieri, peste 120.000 de persoane au participat la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, închinat Fecioarei Maria și ajuns la ediţia cu numărul 450.

Sute de grupuri de pelerini, veniți din toată Europa, dar și din SUA, Australia, Canada sau America de Sud, s-au îndreptat către locul procesiunii purtând în mâini crenguțe verzi, steaguri bisericești sau care să ateste localitatea de unde vin, precum și steagul Ungariei, cel secuiesc sau steaguri arpadiene. Printre cei care au urcat dealul Șumuleu s-au numărat persoane de toate vârstele, de la vârstnici care abia puteau merge, până la copii de câteva luni, purtați în brațe de părinții lor.

Mulți dintre pelerini s-au oprit la catedrala franciscană de la baza dealului Șumuleu și s-au închinat la statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, după care au pornit în procesiune către locul unde s-a oficiat liturghia. Pelerinii s-au rugat Fecioarei Maria pentru sănătate, pentru liniște, înțelegere și pace.

La eveniment au participat președintele Ungariei, Ader Janos, și soția sa, Anita Herczegh, notează Agerpres. Printre pelerini s-au numărat și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, mai mulți oficiali de la Budapesta, dar și președintele UDMR, Kelemen Hunor, și alți lideri locali ai comunității maghiare din România.

Motto-ul din acest an al pelerinajului este un mesaj scris pe o cruce de piatră din fața Capelei Salvator, care se află în preajma locului pelerinajului: „Păstrează-ne în credința sfântă a strămoșilor noștri".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel