Rovana Plumb, ministrul Muncii, despre moțiunea simplă inițiată de PNL: E revoltător...

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a criticat, luni, în plenul Senatului, textul moțiunii simple, prin care 44 de senatori liberali îi solicită demisia, calificând drept "revoltător ca tocmai pe seama copiilor să se construiască calcule de imagine".

"Este păcat că un astfel de act politic serios începe cu atacuri personale la adresa membrilor guvernului. Asta arată cât de mult contează în realitate această moțiune pentru cei din noul PNL. De fapt, această moțiune este o formă de a folosi imaginea copiilor, de a folosi copiii, pentru câștiguri de imagine. Paradoxal, dacă ne mai poate mira ceva, când vine vorba de populism, moțiunea comprimă toate acestea la un singur subiect — cuantumul alocației de stat pentru copii. Din punctul meu de vedere, e revoltător ca tocmai pe seama copiilor să se construiască calcule de imagine", a declarat Rovana Plumb, la dezbaterea moțiunii simple "Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului muncii: copiii României și alocația lor de 42 de lei", potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis, decizie privind instituția Primei Doamne

Amintind că în România trăiesc peste 3.700.000 de copii, fiecare cu nevoile lui, cu bucuriile lui, cu viața lui, cu viitorul lui, ministrul Muncii a afirmat că nu poate înțelege cum "această moțiune poate fi inițiată și semnată și de oameni care timp de doi ani de zile au sărăcit sute de mii de familii din România, familii cu copii, familii cu rate la bănci, familii care trebuiau să-și îngrijească rudele, bunicii. (...) E chiar strigător la cer că cei din PNL vorbesc de calitatea vieții acestora după măsurile pe care le-au luat în trecut", a adăugat ministrul Plumb.

Copiii sunt o parte a unui întreg — familia, a mai spus ministrul Muncii, apreciind ulterior că "toți aceștia au fost loviți de măsurile aberante luate de guvernul PDL".

Moțiunea PNL pe teme alocației copiilor, respinsă

Moţiunea simplă a PNL a fost respinsă, fiind înregistrate 82 de voturi "împotrivă", 56 "pentru" şi 6 abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel