Romgaz se retrage din Patria Bank, după anunţul de fuziune cu Carpatica

Romgaz
Romgaz

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Romgaz a decis retragerea companiei din Patria Bank, aprobând în acest sens o declaraţie de retragere, se arată într-o informare a societăţii transmisă, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania deţinea un procent de 0,03% din Patria Bank, scrie Agerpres.

Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica a decis pe 5 octombrie fuziunea prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica în calitate de societate absorbantă şi Patria Bank, o societate pe acţiuni. Această fuziune implică transferul cu titlu universal al tuturor activelor şi pasivelor, respectiv drepturilor şi obligaţiilor, aferente întregului patrimoniu Patria Bank către Banca Comercială Carpatica, inclusiv dar fără a se limita la transferul tuturor sediilor secundare de la Patria Bank. De asemenea, capitalul social al Băncii Carpatica creşte de la 220,2 milioane lei, la 376,2 milioane lei. După fuziune, Banca Carpatica va purta numele de Patria Bank.

De la începutul anului, acţiunile Romgaz s-au depreciat cu 14,34%, conform Bursei de Valori Bucureşti, iar în ultima lună au crescut cu 15,3%.

La data de 30 iunie, Banca Comercială Carpatica era deţinută în proporţie de 64,1% de Patria Bank, de 18,46% de Ilie Carabulea şi restul de alţi acţionari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel