România, sub asediul naturii. Anunțul făcut de IGSU

Peste 400 salvatori militari, cu 60 mijloace tehnice, au acționat în cursul zilei de ieri și în noaptea aceasta, în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate de inundații.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost emise peste 100 de atenționări/avertizări meteorologice și hidrologice, care vizau fenomene meteorologice periculoase imediate cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Pompierii au intervenit pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, îndepărtarea arborilor căzuți pe drumurile publice și evacuarea apei din gospodăriile inundate, în următoarele județe:

ISU Bacău a intervenit pe raza localităților Pietrosu, Cucuieți și Dofteana pentru evacuarea apei din patru curți, iar în muncipiul Moinești s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și evacuarea apei dintr-un magazin. De asemenea, s-a intervenit în orașul Slănic - Moldova, pentru salvarea unei persoane, surprinsă de pârăul Slănic.

Pompierii din Covasna au intervenit în localitățile Lunga și Mărtănuș pentru evacuarea apei din trei gospodării afectate de inundații.

Salvatorii din cadrul ISU Harghita au acționt pentru evacuarea apei din 20 de case și 40 grădini din comuna Sânmărtin, inundate de pârăul Sânmărtin, care a ieșit din matcă.

În județul Hunedoara, echipajele de intervenție formate din pompieri, jandarmi, polițiști și voluntari au intervenit pe raza municipiului Hunedoara (satul Peștișu Mare și cartier Buituri) și a localităților Șerel, Băcia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Cristur și Mânerău pentru evacuarea apei din 100 de gospodării și cinci case.

Pompierii din Sălaj au intervenit pe raza municipiului Zalău pentru degajarea și fixarea unor elemente de construcții instabile și pentru evacuarea apei din mai multe curți și subsoluri. De asemenea, s-a acționat pentru salvarea a 10 persoane surprinse în trei autoturisme pe Drumul Național 1F, inundat pe cca. 500 ml. Salvatorii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu, generat de un trăsnet, la acoperișul unui internat din localitatea Nușfalău. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără a fi înregistrate victime.

În acest moment, se acționează pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de inundații în județul Hunedoara, iar pentru eficientizarea acțiunilor de intervenție au fost suplimentate efectivele de pompieri.
Pentru optimizarea misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor din judeţe vizate de avertizări, asigurarea rezervei de personal, pentru a interveni cu promptitudine în zonele afectate.

Evoluţia efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel