România primește peste 45 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru RO-NET

Comisia Europeană a decis miercuri să aloce 45,7 milioane de euro de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDER) pentru proiectul RO-NET. El prevede implementarea internetului de mare viteză în peste 700 de localități din mediul rural. 

Un număr de 783 de localităţi din mediul rural ar urma să aibă internet în bandă largă (broadband), ca urmare a RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România.

Acest proiect arată în mod concret modul în care Fondurile Structurale şi de Investiţii Europene contribuie la dezvoltarea pieţei unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în zonele rurale vin şi oportunităţi economice şi o mai bună calitate a vieţii pentru locuitori, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Graţie RO-NET, aproximativ 400.000 de persoane, precum şi 8.500 de firme şi 2.800 de instituţii publice vor avea acces la internet în bandă largă. Cei doi operatori desemnaţi să implementeze proiectul, în urma licitaţiei organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, sunt Telekom Communications şi Telekom Mobile.

Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu, a declarat recent, că procedura de fazare a proiectului Ro-Net, prin care 783 de localităţi dezavantajate ar trebui să beneficieze de reţele de Internet în bandă largă, nu s-a încheiat şi, cel mai probabil, obiectivul de finalizare a acestuia până la sfârşitul anului nu va putea fi atins. RO-NET este un proiect major finanţat prin fonduri structurale europene. La finalul lunii mai a acestui an, Comisia Europeană a decis modificarea acestui proiect şi împărţirea sa în două etape, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel