România, la egalitate cu Congo înainte de EURO 2016

Naționala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Republicii Democratice Congo, scor 1-1 (1-0), miercuri seara, pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como (Italia), în cadrul pregătirilor pentru EURO 2016.

Tricolorii au deschis scorul în min. 27 prin Nicolae Stanciu, iar congolezii au egalat prin Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolului Ploiești, în min. 87. Tricolorii au fost incisivi în startul partidei și prima ocazie a venit după cinci minute, dar lovitura de cap a lui Săpunaru a trimis mingea puțin peste poartă.

Leoparzii au avut apoi două faze finalizate cu șuturi ale lui Mubele (7, 18), fără probleme pentru Pantilimon, dar România a fost în continuare la cârma jocului. Chiricheș a fost aproape de deschiderea scorului (21), dar mingea trimisă cu capul de căpitanul naționalei a fost deviată în corner de un fundaș advers.

România a deschis scorul în minutul 27, prin Nicolae Stanciu, după ce stelistul a interceptat o minge greșită de Bompunga. Stanciu a fost periculos din lovitură liberă (37), dar portarul congolez a respins în corner.

Finalul primei reprize a aparținut africanilor, care au avut două șuturi fără probleme pentru Pantilimon, expediate de Mpoku (39), din lovitură liberă de la 30 m, și Lomalisa (45+1), pentru ca Mubele (45+3) să rateze cea mai mare ocazie a leoparzilor, reluând pe lângă poartă din poziție excelentă.

La reluare, tricolorii au avut o fază cursivă foarte frumoasă (49), încheiată cu un șut slab al lui Stanciu, fără probleme pentru Kudimbana. Găman (51) a reluat cu capul peste poartă la un corner al lui Stanciu (51).

RD Congo a fost mai insistentă după pauză, iar Bakambu, atacantul lui Villarreal, a fost blocat in extremis de Pantilimon (64), ieșit bine la intercepție în afara careului. Raț a ajuns într-o poziție nefirească pentru el de finalizare (73), dar nu a reușit să-l învingă pe Kudimbana.

În loc ca România să își consolideze avantajul de pe tabela de marcaj, congolezii au reușit egalarea în minutul 87, prin Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolului Ploiești.

Echipa României nu a făcut un joc prea bun în fața echipei africane, un adversar totuși nereprezentativ din punct de vedere tactic față de adversarele de la EURO 2016 (Franța, Elveția, Albania), remarcându-se o scădere după pauză. Revenit după o lungă absență, Răzvan Raț a jucat aproape tot meciul, dar căpitan a fost Vlad Chiricheș. Pantilimon, Săpunaru și Stanciu au fost printre puținii care au dat satisfacție în acest joc.

Următorul meci de pregătire al echipei României pentru EURO 2016 (10 iunie-10 iulie) va avea loc în data de 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino, de la ora locala 20,30 (ora României), împotriva Ucrainei, echipă calificată și ea la turneul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel