Urmărește emisiunea live


România contestă o decizie din Germania la Comisia Europeană- presa poloneză

Germania a decis că noua lege cu privire la instituirea unui salariu minim se aplică și transportatorilor străini pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei. Țări membre UE, printre care și România, au sesizat Comisia Europeană cu privire la acest fapt. 

Guvernul german a decis ca de la 1 ianuarie 2015 să fie instituit un salariu minin de 8,5 euro pe oră. Legea urmează să se aplice și transportatorilor străini în timpul tranzitării teritoriului Germaniei. Site-ul polonez thenews.pl notează că firmele străine care nu plătesc acest salariu minim șoferilor pe perioada tranzitării teritoriului Germaniei riscă o amendă de 30.000 de euro. Din cauza diferențelor mari de salarizare între țări, statele Polonia, România, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania și Marea Britanie au sesizat Comisia Europeană.

În Polonia, salariul minim brut este de 400 de euro, în România, 975, adică puțin peste 200 de euro.

Comisia Europeană a cerut explicații Guvernului de la Berlin și a apreciat că decizia autorităților germane ar putea încălca legislația europeană. Berlinul are 30 de zile în care să dea un răspuns, chiar dacă Executiv german consideră că aplicarea legii salariului minim și pentru șoferii din alte state care tranzitează Germania este permisă de legile UE. 

Comisarul pentru Ocuparea forței de muncă, Marianne Thyssen, și comisarul pentru Transport, Violeta Bulc, vor face o vizită la Berlin, săptămâna viitoare, și vor discuta și acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel