România - Canada 17-15: Victorie dramatică reușită de ”stejari” la Cupa Mondială de Rugby

Naționala de rugby a României a reușit o victorie dramatică în a treia partidă disputată în Grupa D a Cupei Mondiale din Anglia. ”Stejarii” s-au impus pe final, scor 17-15, grație unei reveniri fantastice, după ce au fost conduși cu 0-15 de reprezentativa ”frunzei de arțar”.

Vezi și: Mirel Palada, comentarii savuroase după revenirea incredibilă a României în meciul cu Canada

România a început bine meciul împotriva Canadei și în minutul 5 a fost la doar câțiva metri de eseu, dar defensiva adversă a rezistat și ne-a refuzat șansa de a deschide scorul.

Până la urmă, cei care au marcat primii au fost canadienii, după 11 minute de joc. Gordon McRorie a executat perfect o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri și a făcut 0-3.

În minutul 19, ”stejarii” au mai încasat o lovitură: Cătălin Fercu a primit cartonaș galben, iar România a evoluat zece minute în inferioritate numerică.

Primul eseu al partidei a aparținut tot Canadei, prin DTH Van Der Merwe, care a profitat de breșele din apărarea noastră și a făcut 0-8.

[citeste si]

Tot nord-americanii au dominat și debutul reprizei secunde, când au mai reușit un eseu transformat, iar în minutul 45 tabela arăta un neverosimil 0-15 pentru Canada. 

România a reintrat în meci în minutul 53, prin eseul lui Macovei și transformarea lui Vlaicu. Același Macovei a făcut 12-15 cu un nou eseu, în minutul 74, iar Vlaicu a transformat și i-a adus pe ”Stejari” la un singur punct în spatele adversarilor, rămași în inferioritate în minutul 72, după eliminarea lui Jebb Sinclair.

Cu doar două minute înainte de final, Florin Vlaicu a adus României o victorie dramatică, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă de la 45 de metri.

România - Canada s-a terminat 17-15, iar pentru ”tricolori” urmează duelul cu Italia, pentru locul 3 în grupă, care ne-ar putea asigura participarea la următoarea Cupă Mondială de Rugby.

Iată cum arată clasamentul Grupei D:

Loc Echipa Meciuri jucate Puncte
1. Irlanda 3 14
2. Franța 3 14
3. Italia 3 5
4. România 3 4
5. Canada 4 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel