Urmărește emisiunea live


România blochează CETA! Scandal politic în Bulgaria

Ieri președintele Klaus Iohannis a susținut poziția guvernului în ceea ce privește rezervele părții române cu privire la semnarea acordului de liber schimb (CETA) dintre UE și Canada. Omologul său bulgar Rosen Plevneliev contrazice în schimb guvernul de la Sofia și cere semnarea acordului CETA. 

Preșdintele Plevneliev a declarat că "în situația imprevizibilă după referendumul pentru Brexit, CETA ar putea constitui un exemplu de stabilire a unor reguli juste și echitabile pentru comerțul liber", notează Agerpres.

Premierul Bulgariei Boiko Borissov condiționează semnarea acordului de liber schimb dintre UE și Canada de eliminarea completă a vizelor pentru bulgari la finalul anului 2017. Aceeași poziție a fost adoptată și de România. Într-o conferință de presă președintele Klaus Iohannis a subliniat în cursul zilei de ieri că ”o înțelegere rezonabilă înseamnă pentru noi ridicarea vizelor în 2017, nu în 2018.”

Semnarea acordului este prevăzută în 27 octombrie în cadrul summit-ului UE-Canada de la Bruxelles. Pe lângă România și Bulgaria acrodul a fost respins și de Belgia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel