România ar putea vinde energie Albaniei

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la finalul convorbirilor cu omologul său albanez, Edi Rama, că în cadrul întrevederii s-a discutat despre o posibilitate de "colaborare concretă" în domeniul energiei, astfel încât Albania să poată beneficia de surplusul de energie produs de țara noastră.

"Am discutat despre o posibilă colaborare concretă în domeniul energiei. România are un surplus de energie de care Albania poate beneficia în măsura în care găsim soluția contractuală. Biroul Comercial pe care tocmai l-am redeschis la Tirana va avea și această sarcină de a intensifica relațiile economice", a precizat Ponta, într-o declarație de presă comună cu premierul albanez, scrie Agerpres.

Șeful Executivului român a menționat, totodată, semnarea acordului privind colaborarea în domeniul protecției sociale, dar și faptul că "miniștrii de resort din cele două țări vor prezenta celor două guverne propuneri pentru îmbunătățirea relațiilor în domeniul Educației și în domeniul relațiilor culturale și al bunurilor culturale comune".

"România își dorește să joace în continuare un rol regional important, să-și continue relațiile foarte bune atât cu țările care sunt deja membre UE, dar și cu toate țările care merg pe direcția integrării europene. Așa cum integrarea Albaniei în NATO a reprezentat un sprijin important pentru întreaga regiune, integrarea tuturor țărilor din vestul Balcanilor în Uniunea Europeană va reprezenta un mare sprijin și avantaj pentru România", a adăugat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel