Români discriminați medical în Europa. Se cere de urgență intervenția Guvernului

Florin Buicu, secretar al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, sesizează o problemă extrem de gravă.

Șase români care au nevoie de transplant de plămân și pentru care autoritățile au reușit plata sumelor necesare, care nu este mică (120000 euro), au fost scoși de pe lista de transplant pentru că sunt din România, în urma unei decizii unui ONG, Eurotransplant International Foundation!

"Îmi exprim dezacordul pentru această decizie și solicit autorităților române, Guvernului României, domnului prim ministru Dacian Cioloș să se implice în rezolvarea acestei discriminări. 38 de români au beneficiat de transplant de plămân până în acest moment, pentru fiecare dintre aceștia suma plătită fiind de aproximativ 120000 de euro. Este bine că s-a reușit acest lucru", ne-a spus Florin Buicu.

"O pacientă în vârstă de 40 de ani din Sfântu Gheorghe, alături de alți 5 pacienți, din informațiile pe care le dețin, au fost scoși de pe lista de transplant pentru că sunt din România! Guvernul României trebuie să se implice pentru a nu lua dreptul la viață al unor oameni doar pentru că sunt din România", a adăugat Florin Buicu.

[citeste si]

Eurotransplant International Foundation este o organizație internațională responsabilă pentru promovarea și coordonarea transplantului de organe în mai multe state ale Uniunii Europene printre care: Germania, Austria, Belgia, Croația, Ungaria sau Slovenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel