Rollsul dlui Băsescu trece de partea poporului

Ultimele sondaje de opinie, inclusiv prognoza DC News, arată că PSD-ul - și, implicit, dl Ponta - se îndreaptă spre 50% la alegerile europarlamentare, în timp ce PMP-ul d-lui Traian Băsescu e undeva spre 8% .

Una dintre consecințele unui asemenea rezultat înregistrat duminica viitoare va fi aceea că, în buna tradiție românească, Serviciile vor trece de partea celui puternic, adică a d-lui Ponta. Rolls Royce-ul d–lui Băsescu – așa cum prezenta Serviciile și DNA-ul într-una dintre multele sale conferințe de presă - își va schimba pasagerul de pe locul de onoare. Sau, dacă preferați binecunoscuta sintagmă, va trece de partea poporului.

Veți spune că lucrul acesta nu s-a întâmplat în 2009 și în 2012. În 2009, Serviciile au fost convinse că dl Geoană nu avea nicio șansă reală să-l învingă pe dl Băsescu la o diferență atât de mare încât aceasta să nu poată fi recuperată chiar de ei, de Servicii. În 2012, la referendumul de demitere, mesajul din exterior a fost ordin scris pentru Servicii. Acum, dacă PMP ia un scor cu o singură cifră, după implicarea atât de activă a d-lui președinte, în comparație cu scorul enorm pe care e pe cale să-l obțină PSD și dl Ponta după redistribuire, Serviciile nu vor mai avea nicio îndoială: epoca Băsescu apune.

Începând de săptămâna viitoare, mă aștept să fie o coadă lungă în umbra Palatului Victoria, formată din securiști tineri – generația de 40 de ani, cum îi place d-lui Ponta – grăbită se urce în noul tren al Puterii, măcar fără loc, adică stând în picioare, dacă n-au avut inspirația să-și fi luat biletul din timp. Adică de când a fost scos PNL-ul de la guvernare.

Mă aștept ca, de săptămâna viitoare, DNA-ul cel independent să se aplece serios asupra dosarelor foștilor lideri portocalii, pe care Corpul de Control al dlui Ponta le-a trimis acum doi ani spre studiu vestitei instituții. Mă aștept la wikileaks-uri românești, la dezvăluiri în presă, la anchete și descinderi cu mascați și televiziuni.
În definitiv, mâine și poimâne, Joe Biden la București asta ne va spune: corupția a dezmembrat Ucraina. America va lupta împotriva corupției în toate statele din Est, inclusiv în România. Procurori DNA și ofițeri înalți SRI sunt deja la o nouă sesiune de training în Statele Unite, doar că, de data asta, nu roșul ci portocaliul îi va scoate din sărite...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel