ROBERT TURCESCU, OFIȚER ACOPERIT. CTP: Ofițeri ai unui serviciu neromânesc

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris, pe pagina sa de Facebook că sublinia odată că-l crede oe președintele Traian Băsescu în stare de orice, mai puțin de un lucru: "să lovească în serviciile secrete". 

"Produs al Securităţii, înzestrat cu aroganţa de castă ocultă dominantă, dispreţuitor de "civili", Băsescu îmi replica în scandalul din 2005, al jurnaliştilor răpiţi în Irak, că ofiţerul de informaţii îşi iubeşte patria mai mult decât un român obişnuit. Făcuse din SRI şi SIE un fel de guvern din umbră al României, bun la toate, de la economie, la educaţie, singurul sector de activitate din ţara asta care "duduia". În fiecare an a ridicat osanale "serviciilor" şi le-a mărit bugetul. Singurul lucru de pe lumea asta care părea să-l facă pe Băsescu sensibil şi drăgăstos era ideea de ofiţer, la vedere sau acoperit, uniforma, gradele, ordinea militarizată. Îl vedeam pe Băsescu acceptând cu cinism moartea unor oameni din "raţiuni politice", dar nu trădând "Structurile"", scrie CT Popescu, pe pagina de Facebook. 

Jurnalistul opinează că "prin sceneta "Ofiţerul acoperit vrea la Cotroceni", Băsescu rediabolizează serviciile secrete actuale, identificându-le cu Securitatea în conştiinţa publică". 

Gabriela Firea, către Andrei Pleșu: V-aș reaminti un mare adevăr


"Şi în această atmosferă de iresponsabilitate scelerată, hop! şi Robert Turcescu la rampă, vârându-ne pe gât "mărturisirea" lui, ca ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii al Armatei. Al Armatei Române. Încă o instituţie de forţă a statului pusă în dificultate. Detest teoriile conspiraţiei. Consider că prostia şi îngâmfarea au în politică un rol tot atât de important ca "marile combinaţii". Totuşi, nu pot să nu observ, ca simplu utilizator de logică, că tot ce vedem pare să arate că sunt nişte ofiţeri acoperiţi printre noi, dar aparţinând unui serviciu neromânesc, dacă nu antiromânesc", conchide jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel