Robert Powell. Cum arată acum actorul care a jucat rolul Mântuitorului în "Iisus din Nazaret

Catolicii vor sărbătorii Învierea Domnului, duminică, iar ortodocșii se pregătesc să intre în Săptămâna Patimilor. De-a lungul anilor, în preajma celei mai mari sărbători creștine, televiziunile abundă de documentare și filme care evocă patimile Mântuitorului.  

Totuși, cea mai cunoscută şi apreciată peliculă rămâne  producţia lui Franco Zeffireli, "Iisus din Nazareth", realizat la cererea Papei Paul al VI-lea, care îl are în rolul Mântuitorului pe Robert Powell.

Filmul a fost lansat în anul 1977, pe când Powell avea 32 de ani. Prestaţia sa i-a adus un imens succes la vremea respectivă şi i-a adus o nominalizare la Premiile BAFTA, la categoria „Cel mai bun actor".

După terminarea filmului, ceva s-a întâmplat cu Powell.  Înainte de a accepta provocarea lui Zeffirelli, actorul era un ateu declarat, însă după realizarea peliculei, a ajuns chiar să se considere "trimisul lui Dumnezeu pe Pământ".

Citește și: Cina cea de Taină. Ce meniu au avut Iisus și apostolii. Încearcă-l și tu



Cei din cercul lui de prieteni ar spune că actorul ar fi urmărit de un fel de blestem. "După ce a jucat rolul Mântuitorului, Robert nu s-a mai simţit niciodată împlinit, niciun alt rol nu l-a mai captivat, niciul alt film nu l-a mai atras. Întotdeauna amintea de momentele memorabile în care el îl interpreta pe Iisus din Nazaret".

După Iisus din Nazaret, Robert Powell a continuat să fie activ, inclusiv pe micile ecrane, însă n-a reușit niciodată să se desprindă de imaginea care i-a marcat pentru totdeauna cariera. Și după 38 de ani actorul britanic continuă să fie asociat cu rolul din pelicula lui Zeffirelli, iar fanii nu vor uita niciodată interpretarea sa magnifică.

Citește și: Unde s-a născut Iisus cu adevărat. Cuvântul "grajd" ar fi o eroare de traducere din greacă

Actorul britanic a mai fost distribuit şi în alte filme, printre care „The Four Feathers", „The Thirty Nine Steps", „Harlequin", „Imperativ", „The Jingsaw Man", „What Waits Below", „The First Circle", „Pride of America" şi „The Alchemist of Happiness".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel