Robert Cazanciuc, tranșant cu privire la legalizarea șpăgii pentru medici

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, miercuri, că șpaga pentru medici nu se va legaliza "sub nicio formă". El a precizat însă că în Parlament se află proiectul Legii pacientului şi orice prevedere privind contribuţiile suplimentare acordate personalului medical poate fi inclusă în acel act normativ.

La finalul şedinţei de Guvern, jurnaliştii l-au întrebat pe Robert Cazanciuc dacă i-a prezentat premierului Victor Ponta proiectul de lege care să exonereze de răspundere penală personalul medical care primeşte contribuţii suplimentare din partea pacienţilor, iar ministrul Justiției a negat.

Citește și: Marea problemă cu Legea pentru medici votată de Senat

"În momentul de faţă, avem în Parlament un proiect de lege, Legea pacientului, care are această dispoziţie încă din 2003. (...) În practică, după 2003, nu au fost elaborate norme de aplicare a acestei legi, aşa cum cerea legea la vremea respectivă, pentru a lămuri înţelesul unor termeni din lege. Cred că este momentul, la nivelul Parlamentului, să se lămurească înţelesul unor termeni din lege. Nu se pune problema sub nicio formă de a se legaliza şpaga, nu avem în lucru un asemenea proiect de act normativ în momentul de faţă", a declarat Robert Cazanciuc, potrivit antena3.ro.

El a adăugat că trebuie încercat să se creeze un cadru în care atât medicul, cât şi pacientul, să ştie clar ce drepturi şi obligaţii au.

Ministrul Justiţiei a explicat că proiectul de lege aflat în Parlament stabileşte şi condiţiile în care un medic poate utiliza infrastructura sistemului medical de stat pe baza unor tarife stabilite, afişate şi agreate, astfel încât, dacă un pacient doreşte accesul la un anumit medic să o poată face contra-cost sau pe baza unei proceduri prestabilite.

Vezi și: EXCLUSIV: Soluția Guvernului la revendicările medicilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel