Robert Cazanciuc explică riscul Mecanismului de Cooperare și Verificare

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să înceteze monitorizarea României. Mecanismul de Cooperare şi Verificare riscă să se politizeze. 

"Sigur, de-a lungul anilor, a fost o formă în care noi ne-am respectat anumite angajamente. După opt ani de zile, el riscă să devină un mecanism mai degrabă politic decât un mecanism tehnic, de sprijin pentru România, și tocmai acest lucru trebuie evitat", a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciu, la Digi 24. 

Ministrul Justiției a adăugat că "Dacă s-ar închide acest Mecanism, între România și Bruxelles, între Bulgaria și Bruxelles, nu înseamnă că nu vor exista în continuare mecanisme europene în care toate statele membre să participe. Aceasta este până la urmă soluția, credem noi, rezonabilă. Nu un MCV pentru toată Europa, ci un parteneriat în care fiecare stat membru să poată fi comparat cu același tip de instrumente". 

Riscul unui termen neștiut 

Robert Cazanciuc a subliniat că se simte stingherit la reuniunile europene de existența MCV. "N-aș putea spune că e întotdeauna o situație de egalitate, mai ales când pari să nu ai drepturi depline raportat la anumite mecanisme europene. Evident că poate fi puțin frustrant când te uiți în jurul României și vezi lucruri care merg mai rău decât în România, care nu se văd într-un asemenea Mecanism de Cooperare și Verificare", a declarat Robert Cazanciuc.

"În mod cert Mecanismul a avut lucruri bune, dar după un anumit număr de ani, riscă să devină un mecanism mai degrabă politic, în care riscăm să mergem într-un termen pe care nici noi nu-l știm", a insistat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel