Ridurile pot fi prevenite cu ajutorul a 10 alimente

www.reginele.ro
www.reginele.ro

Poţi preveni şi reduce totodată apariţia ridurilor, dacă consumi aceste 10 alimente considerate a fi puternici antioxidanţi.

Poţi preveni şi reduce totodată apariţia ridurilor, dacă consumi aceste 10 alimente considerate a fi puternici antioxidanţi.

1. Cireşe, rodii şi coacăze

Acestea sunt o bună sursă de antioxidanţi ce previn deteriorarea colagenului, şi de asemenea sunt bogate în vitamina C , care ajută la menţinerea aspectului tânăr al pielii.

2. Ceaiul verde

O altă sursă de antioxidanţi se regăsesc în ceaiul verde, acesta având capacitatea de a regenera celulele pielii şi de a le menţine sănătoase.

3. Morcovi, piersici şi caise

Pielea uscată, cutele şi ridurile sunt semne ale unei pieli îmbătrânite şi deteriorate.
O bună sursă de retinol care ajută în procesul de regenerare celulară al pielii este vitamina A , sau beta-carotenul. Beta- carotenul se găseşte de regulă în fructele şi legumele de culoare portocalie.

4. Roşii

în compoziţia roşiilor se găseşte licopenul, un antioxidant puternic ce protejează pielea de razele UV în proporţie de 30% .

5. Măslinele şi uleiul de măsline

Conţinutul lor de antioxidanţi şi vitamina E luptă împotriva radicalilor liberi şi previne deshidratarea celulelor pielii.

6. Iaurtul şi chefirul

Studiile arată că alimentele bogate în probiotice au efecte benefice pentru organism.
Iaurtul este prietenos cu pielea, hrănind-o din interior spre exterior.
Un alt produs similar iaurtului este chefirul, care spre deosebire de acesta, conţine de până la de 3 ori mai multe probiotice.
Probioticele au capacitatea de a reduce inflamaţiile care duc deseori la afecţiuni ale pielii precum psoriazisul, rozaceea sau acneea.

7. Nucile

Nucile sunt bogate în grăsimi şi vitamina E, care au rolul de a hrăni pielea şi de a preveni inflamarea sa.

8. Avocado

Fructele de avocado sunt o bună sursă de vitamina E, benefică pielii. De asemenea sunt bogate în substanţe ce ajută la detoxifierea ficatului şi a pielii.

9. Peştele

Datorită acizilor graşi omega 3 , peştele este un aliment benefic atât pentru piele cât şi pentru inimă. Acizii graşi hrănesc pielea din interior spre exterior şi previn uscarea ei. Cele mai bune resurse de omega 3 sunt somonul şi sardinele.

10. Mierea

Mierea nu are doar un gust bun, ea fiind considerată ca fiind antiviral, antioxidant şi anti inflamator pentru piele. Aceasta este des folosită în măşti care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel