REZULTATE FINALE la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Vezi anunțul făcut de BEC

Biroul Electoral Central a anunțat REZULTATE FINALE la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

REZULTATE FINALE la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Alianța PSD-UNPR-PC a obținut 16 mandate la alegerile europarlamentare. Partidul Național Liberal a obținut 6 mandate, Partidul Democrat Liberal — 5 mandate, UDMR — 2 mandate, Partidul Mișcarea Populară — 2 mandate și Mircea Diaconu — un mandat.

Europarlamentarii Alianței PSD-UNPR-PC sunt: Corina Crețu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boștinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Claudian Frunzulică, Constantin Laurențiu Rebega, Claudia Țapardel, Andi Lucian Cristea.

Din partea liberalilor în Parlamentul European vor merge Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig.

Democrat-liberalii care vor reprezenta România în PE sunt Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda.

VEZI ȘI: Europarlamentare 2014: Află cu ce partid ești compatibil

PMP și UDMR vor avea doi reprezentanți la Bruxelles — Cristian Preda și Siegfried Mureșan, respectiv Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

De asemenea, independentul Mircea Diaconu a obținut un mandat în parlamentul European.

REZULTATE FINALE la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. "Numărul voturilor valabil exprimate obținut de fiecare listă de candidați care a întrunit pragul electoral de 5% și de fiecare candidat independent care a întrunit coeficientul electoral este următorul: alianța electorală PSD-UNPR-PC 2.093.234 de voturi valabil exprimate obținute, PNL 835.531 de voturi valabil exprimate obținute, PDL 680.853, Mircea Diaconu 379.582, UDMR 350.689 de voturi valabil exprimate obținute și PMP 345.973. Restul candidaților independenți și partidele politice s-au clasat sub pragul electoral de 5%", a declarat Muhuleț.

Potrivit acestuia, numărul total al alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale permanente și în copiile de pe listele electorale se ridică la 18.221.061.

"Numărul total al alegătorilor înscriși în copii de pe listele electorale permanente este 18.220.469. Numărul total al alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale speciale — 592. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale care s-au prezentat la urne este de 5.911.794. Numărul total al alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale permanente care s-au prezentat la urne — 5.222.345. Numărul total al alegătorilor înscriși în copiile de pe listele electorale speciale care s-au prezentat la urne este de 278. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale suplimentare care s-au prezentat la urne este de 689.371", a spus Marian Muhuleț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel