Rezidențiat 2016. Orice contestație poate arunca în aer concursul

Peste 6.000 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie susţin, duminică, concursul de intrare în rezidenţiat.

Este posibil ca după afișarea notelor să apară probleme. Potrivit regulilor din Educație orice concurs se anunță cu n6 luni înainte de data desfășurării. Concursul din acest an a fost publicat, însă, pe 15 septembrie.

Ministerul Sănătății susține că nu a modificat bibliografia și metodologia, care erau cunoscute cu 6 luni înainte de 21 noiembrie. Totuși, dacă unul dintre candidați, nemulțumiți de rezultat, va deschide o procedură administrativă împotriva MS, tot concursul poate fi anulat. Medicul nemulțumit poate susține că nu a știut dacă se vor respecta vechile reguli de concurs și bibliografia, odată ce nu a fost făcut un anunț oficial, de aceea s-a apucat de învățat după ele doar la data anunțului (15 septembrie), ca urmare nu a avut la dispoziție cele 6 luni prevăzute de norme.

Noutăți și medie de promovare

Concursul din acest an are câteva noutăţi. Pentru sesiunea 2016, Ministerul Sănătăţii a majorat numărul de locuri/posturi. De asemenea, sunt introduse specialităţi noi - cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică, microbiologie clinica şi pedodonţie, iar o serie de specialităţi a căror durată a fost redusă în anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel