Reyhaneh Jabbari, iranianca spânzurată, mesaj tulburător de adio pentru mama sa: Vreau ceva de la tine

Reyhaneh Jabbari, iranianca care a fost spânzurată sâmbătă, pentru uciderea unui fost agent de informații care voia să o violeze, a înregistrat, un mesaj audio pentru mama sa, cerându-i să se asigure că organele ei nu vor putrezi în pământ.   

În vârstă de 26 de ani, Reyhaneh Jabbari a fost spânzurată sâmbătă pentru că, în 2007, pe când avea 19 ani, l-a înjunghiat mortal în gât cu un stilou pe un fost agent de informaţii iranian care voia să o violeze, scrie Slate.com, potrivit gandul.info.

În ziua în care a aflat că va fi executată, iranianca, care și-a petrecut ultimii șapte ani în închisoare, a transmis un ultim mesaj mamei sale. În mesajul de adio, Reyhaneh Jabbari precizează care este singurul lucru dorit de la această lume, de la ţara sa, precum și de la mama sa. 

Reyhaneh Jabbari a înregistrat mesajul pentru mama sa, Sholeh Pakravan, în aprilie, însă Consiliul Național pentru Rezistență din Iran (NCRI) l-a făcut public în limba engleză abia acum.

Reyhaneh Jabbar, mesaj de adio

Dragă mamă, am aflat că mi-a venit rândul să înfrunt Qisas (n.r. legea iraniană a retribuţiei). Lumea mi-a permis să trăiesc 19 ani. În acea noapte blestemată, eu ar fi trebuit să fiu cea omorâtă. Corpul meu ar fi fost aruncat undeva şi, după câteva zile, poliţia te-ar fi dus la morgă să-mi identifici trupul. Acolo ai fi aflat că am fost violată. Ucigaşul probabil că n-ar fi fost niciodată găsit. Apoi ţi-ai fi continuat viaţa suferind şi peste câţiva ani această durere te-ar fi omorât şi gata. Însă lovitura aia blestemată a schimbat totul: am fost aruncată în închisoare, iar acum în groapa altei închisori. Aşa că resemnează-te şi nu te mai plânge. Ştii bine că moartea nu e sfârşitul vieţii. M-ai învăţat că venim pe lumea asta pentru a căpăta experienţă şi pentru a învăţa lecţii. Am învăţat că, uneori, trebuie să te lupţi. Dar experienţa ta nu m-a ajutat. Atunci când mi s-a întâmplat asta (n.r. violul urmat de crimă), învăţăturile tale nu m-au ajutat. Am fost adusă în faţa tribunalului drept o criminală cu sânge rece. N-am vărsat nicio lacrimă, n-am plâns pentru că am avut încredere în lege. Apoi, m-au acuzat că sunt indiferentă în faţa unei acuzaţii de crimă. Eu, care nu omoram nici ţânţari, nici gândaci, am devenit o criminală cu premeditare. Dragă mamă, nu plânge pentru ceea ce auzi. Draga mea mamă, viziunea mea s-a schimbat. Cuvintele mele (n.r. testamentul) le-am dat unei persoane, astfel încât, atunci când voi fi executată, să-ţi fie date. Înainte să mor, vreau ceva de la tine. De fapt, acesta este singurul lucru pe care-l vreau de la această lume, de la această ţară şi de la tine. Ştiu că ai nevoie de timp pentru asta. Te rog să nu plângi şi să mă asculţi. Vreau să mergi la tribunal şi să le spui solicitarea mea. Nu vreau să putrezesc în pământ. Vreau ca inima mea, rinichii, ochii, oasele şi orice poate fi transplantat să fie luat din corpul meu şi date în dar cuiva care are nevoie de ele. Nu vreau să porţi doliu pentru mine. Reyhaneh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel