Urmărește emisiunea live


Revoltă de proporții la Guvern. Klaus Iohannis și Dacian Cioloș dau o lovitură străzii-exclusiv

Guvernul Cioloș, născut din manifestațiile de stradă din noiembrie 2015, se va confrunta cu un prim miting contestatar, în 24 ianuarie. Consiliul Național al Societății Civile a pregătit o mare mobilizare în Piața Victoriei, de la ora 11.00.

UPDATE 13:00: Dumitru Coarnă, vicepreședintele sindicatului polițiștilor, a anunțat la Antena 3 că sunt peste 7000 de oameni în Piață și continuă să sosească protestatari. Probabil se vor strânge peste 10.000 de oameni. Nu este vorba despre pensiile militarilor, a spus Coarnă, căci acest aspect a fost rezolvat, este vorba despre respectarea  societății civile, care a fost destructurată în ultima vreme. Prin intervenția instituțiilor statului, ca să fim clar înțeleși, a adăugat Coarnă.

UPDATE 12:10: Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au ținut discursuri la Iași. Niciunul nu a spus nimic despre protestele de la București.

UPDATE 12:00: Mii de oameni au ajuns în fața Guvernului.

"Solicităm drepturi salariale corecte pentru civili şi militari şi recunoaştere corectă pentru revoluţionarii civili şi militari. Echipa de la Iaşi va prezenta punctele noastre preşedintelui, în prezenţa premierului, urmand ca noi să aşteptăm decizia oficială a Guvernului privind măsurile pe care le vor lua. Solicităm abrogarea a două ordonanţe, una strecurată în mod ticălos într-o ordonanţă privind salarizarea care distruge legea pensiilor militare de stat, alta la fel de ticăloasa dată de vechiul Guvern între sarmale şi piftii în 2014, Ordonanţa 95 privind zisa Revoluţie.

Solicităm legea salarizării unice, o nouă lege a pensiilor pentru toate categoriile de pensionari, drepturi pentru toţi care au fost loviti prin aplicarea incorecta a legii", a declarat  Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Știrea inițială:

În timp ce mii de pensionari militari au venit în fața Guvernului, rezerviștii din Iași ar fi renunțat să mai participe la mitingul anunțat duminică. De ce? Cadrele în rezervă din Iași se vor întâlni cu Dacian Cioloș și îi vor prezenta doleanțele lor. Amintim că premierul, dar și președintele sunt prezenți la Iași, duminică, la manifestările organizate de Ziua Unirii.

În acest context, DC News l-a contactat pe Valeriu Pricină, vicepreședintele SCMD, pentru a spune cum vede protestul de duminică din fața Guvernului cu un premier aflat, în acele momente, la Iași.

"Nu putem să ținem oamenii în fața Guvernului până când vine Dacian Cioloș de la Iași. Această mergere la Iași a fost inaugurată de Ion Iliescu. Se duc degeaba la Iași pentru că nu acolo s-a făcut Unirea. Cine știe istorie știe despre ce vorbesc. Nu ai ce să cauți la Iași pe data de 24 ianuarie când evenimentul s-a produs în Capitala țării. Poți merge la Iași să sărbătorești momentul când a fost ales Cuza", ne-a spus Valeriu Pricină.

DC News: Ținând cont că Dacian Cioloș va fi la Iași, iar dumneavoastră cu miile în fața Guvernului, nu v-ați gândit să amânați această ieșire în stradă?

"Nu suntem vinovați că Dacian Cioloș și Klaus Iohannis, știind că vor ieși mii de oameni în stradă în București, în loc să fie la București... se duc tocmai acolo", a adăugat vicepreședintele SCMD.

DC News: Sperați duminică să se găsescă o soluție în ceea ce privește militarii în rezervă?

"Dacă ai noștri colegi se întâlnesc cu 'Majestățile lor' și dacă Dacian Cioloș va spune că va satisface mai multe puncte din revendicările noastre... în momentul respectiv noi vom anunța, în Piața Victoriei, încheierea mitingului. Oamenii s-ar bucura să li se satisfacă doleanțele legitime. Noi nu avem nicio bucurie să ieșim în stradă. Vă rog să mă credeți, noi, ca militari, vorba aceea - ne rupem din carne, dar nu avem încotro. Această ieșire de duminică este pentru interzicerea licențelor de tip Boc-Băsescu. Să te apuci să încalci o lege aprobată de Parlament și promulgată de președinte și printr-o ordonanță să o modifici cum vrei tu... Asta a făcut echipa Boc-Băsescu când nu i-a interesat că își bat joc de Constituție și de drepturi câștigate legal", a subliniat Valeriu Pricină.

VEZI ȘI:  Guvernul Cioloș, la prima confruntare cu strada. Miting pe 24 ianuarie!

În atenția tuturor participanților militari și civili

De asemenea, pe site-ul Scmd-24ianuarie2016.blogspot.ro președintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru a transmis un mesaj:

Deoarece se fac eforturi disperate de a ne diminua numărul, prin derutarea dvs., facem următoarele precizări:

1. Marea Adunare Populară a Societăţii civile organizate (CNSC), convocată de SCMD, se va desfăşura DUMINICĂ, 24 IANUARIE 2016, LA BUCUREŞTI, ÎN PIAŢA VICTORIEI. Ea va începe la ora 11.00 şi se va încheia atunci când vom primi răspunsul din partea Preşedintelui României, la lista de revendicări prezentate domniei sale de delegaţii noştri de la Iaşi.

[citeste si]

2. Acţiunea de la Iaşi face parte din strategia noastră şi a fost decisă de Biroul Operativ Central al SCMD. Motivaţia o constituie "tradiţia" deplasării Preşedintelui României la Iaşi, inaugurată de Ion Iliescu, de frică manifestărilor CDR, şi continuată de Băsescu, de frica noastră. Actualul Preşedinte şi actualul Premier, deşi au fost atenţionaţi de SCMD-CNSC să nu cadă în această capcană, au fost sfătuiţi de binevoitori sau inculţi să se ducă la Iaşi. Ca şi astăzi, Iaşiul gemea, în 1859, de agenţi de influenţă ruşi, potrivnici unităţii şi devenirii româneşti. Drept care, bătălia s-a dat pe 24 ianuarie 1859, exclusiv la Bucureşti. Am transmis tuturor membrilor şi aliaţilor noştri din Iaşi, rugămintea de a veghea ca manifestaţia să nu fie transformată, prin acţiunea profesionistă a agenţilor de influenţă ruso-europeni, în altceva, aşa cum s-a întâmplat la Bucureşti, în noiembrie 2014 şi în noiembrie 2015.

3. Manifestaţia de la Bucureşti se doreşte a fi un omagiu adus celor 30.000 de membri ai societăţii civile româneşti care, pe 24 ianuarie 1859, la ora 11.00, au înfrânt voinţa Europei politice şi au deschis drumul spre Unire, impunând dublă alegere a lui Al.I. Cuza.

4. Manifestaţia nu este un Congres ostăşesc, ci o chemare în vechea tradiţie românească a întregii Ţări "la arme", pentru dreptate şi unitate socială şi naţională. Vor participa, pe lângă membrii SCMD şi ai sindicatelor din Interne, rezerviştii care mai simt româneşte, din toate ONG-urile (din Armata, Interne şi Servicii). Vor participa însă şi ceferiştii, şi pensionarii civili, şi profesorii, şi minerii, şi funcţionarii publici, şi lucrătorii din sănătate, şi revoluţionarii şi alţii, mobilizaţi de liderii lor de sindicat sau preşedinţii de asociaţii.

5. În condiţiile în care, de doi ani de zile, o propagandă abilă distruge imaginea Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, a partidelor şi a clasei politice româneşti în ansamblu, Societatea civilă organizată atrage atenţia Europei, că şi în decembrie 2015, că există o forţă în România, capabilă să se opună oricăror tentative de federalizare şi să lupte pentru drepturile sociale şi naţionale ale românilor.

6. Dorim nu numai să scăpăm Ţara de trădători şi de hoţi, dar şi să creem condiţiile relansării economiei şi dezvoltării ei, în interesul copiilor şi nepoţilor noştri.

7. Celor care se lamentează că "întinăm o zi naţională" le atragem atenţia că toate marile acţiuni antibăsiste ale SCMD, apoi ale SCMD şi CNSC, s-au desfăşurat pe 24 Ianuarie. Şi mai atragem atenţia că 24 Ianuarie 1859 nu a fost o zi de petrecere cu mici şi bere, ci o zi de lupta. Organizat de fraţii Brătianu (Dumitru şi I.C.), condus de locotenenţii lor, tribunul N.T. Orăşanu şi deputatul ţăran Mircea Malaieru, atacul a 30.000 de patrioţi s-a declanşat brusc la ora 11.00, asupra zonei Mitropoliei, "o mare vie" de oameni ameninţând să "între pe uşi şi pe ferestre" în Camera. În faţă strigătelor de lupta "Moarte aristocraţilor" şi "Trăiască Unirea", cei 64 de trădători, cumpăraţi de austrieci, prusaci sau ruşi, au cedat, de frică, şi l-au ales pe Cuza, care nu era pe listă.

8. Având conotaţie strict socială şi naţională, Marea Adunare Populară convocată la Bucureşti, va riposta, în cooperare cu forţele de ordine, în faţa oricărei tentative de manipulare şi deturnare a evenimentului, din interes personal, de grup politic intern sau extern.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Aşadar, patrioţi, va aşteptăm duminică, 24 ianuarie 2016, în Piaţa Victoriei din Bucureşti!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel