Urmărește emisiunea live


Revanșa lui Năstase

PSD-ul a fost de-a dreptul mut, desigur de bucurie la auzul eliberării lui Adrian Năstase.

Refugiat din timp la Tulcea, Partidul, prin reprezentanții săi, a ezitat mult înainte de a face declarații presei. Ca și cum nu s-ar fi așteptat la un asemenea deznodământ. Ar fi fost mai liniștit PSD-ul cu eliberarea lui Năstase după terminarea campaniei electorale? Ne vom lămuri în curând. Oricum, Adrian Năstase liber, chiar și fără permisiunea de a se înscrie oficial în Partid, redevine centrul informal de putere; în acest moment, singurul.

În 2014, s-ar putea să asistăm la reeditarea campaniei electorale din 2004, Năstase-Băsescu. În 2014, niciunul dintre cei doi nu se va afla pe buletinul de vot. În 2004, PSD l-a împiedicat, practic, pe Năstase să câștige turul al doilea în fața lui Băsescu, după ce, în turul întâi, câștigase cu aproape 10 puncte diferență. Românii, deranjați în principal de aroganța lui Năstase, și-au trecut țara printr-o experiență cruntă, votându-l pe Băsescu condamnând-o la înapoiere, în ciuda faptului că Guvernul Năstase adusese România în NATO și UE. În 2014, cei doi s-ar putea confrunta din nou, dar prin intermediari. Candidații oficiali vor fi Udrea pentru Băsescu și Ponta pentru Năstase. Este însă foarte posibil ca fiecare dintre ei să aibă și cărți ascunse în mânecă.

În ultimul deceniu, Năstase l-a acuzat în permanență pe Băsescu de hărțuire politică, prin intermediul Justiției. În trei luni, Băsescu pierde puterea formală. Va urma oare revanșa lui Năstase pentru deceniul pierdut?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel