Reuniune NATO: Mircea Dușa, deplasare la Bruxelles

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, participă joi la Reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre NATO, desfășurată la Bruxelles. Principalele discuții ale oficialilor se vor focaliza pe implementarea forței de reacție rapidă în Estul Europei și criza din Ucraina.

"Subiectul principal de pe agenda ministerialei îl constituie modul de implementare a deciziilor Summit-ului din Ţara Galilor, în primul rând Planul de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a NATO (Readiness Action Plan/RAP). Miniştrii urmează să adopte o serie de decizii concrete pentru continuarea punerii în practică a RAP, conform ritmului şi calendarului stabilite anterior", potrivit unui comunicat al MApN remis DC News.
 
Liderii NATO au fost de acord, la summit-ul din Țara Galilor, să contruiască o forță de reacție rapidă cu comandamentul în Polonia și alte patru unități, între care una în România.
 

Stare de urgență în Estul Ucrainei. Putin: Cine e armata Ucrainei?

 

 "Un alt subiect de pe agendă este legat de discutarea noilor provocări la adresa securităţii aliate, generate de crizele din Estul Europei. În acest context, miniştrii urmează să stabilească liniile directoare pentru elaborarea noii Directive Politice a Alianţei, plecând de la necesitatea de a asigura capacitatea de contracarare eficientă a acestor provocări strategice", mai spune MApN.
 
 În marja reuniunii, Mircea Dușa va avea întâlniri bilaterale cu omologii britanic şi georgian, cu scopul intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării între România şi fiecare din cele două state.
 
Reuniunea Miniştrilor Apărării din Statele Membre ale NATO, ce se va desfăşura joi, 5 februarie, la Cartierul General al NATO, este una dintre cele trei întruniri anuale la acest nivel. Activitatea se desfăşoară într-un context special, având în vedere criza din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel