Reprezentanții PNL și cei ai lui Băsescu, poziție comună în CA al TVR: ”Viața satului”, publicitate pentru Ponta

Trei membri ai CA al TVR, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, cer demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu. Ei consideră că Victor Ponta şi-a făcut publicitate electorală duminică, în emisiunea "Viaţa satului" de la TVR 1, deşi acest program nu era unul dedicat campaniei.

Acuzațiile lui Radu Carp şi ale Rominei Surugiu

"Am luat act cu îngrijorare de prestaţia domnului Victor Ponta în emisiunea TVR «Viaţa satului» din data de 26 octombrie. Această emisiune are un caracter informativ şi nu un caracter electoral, în condiţiile în care timpii de antenă au fost stabiliţi de către televiziunea publică de comun acord cu reprezentanţii tuturor celor 14 candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. Nu este pentru prima dată când în emisiunea «Viaţa satului» candidaţilor la alegerile prezidenţiale li se face publicitate mascată: în urmă cu câteva săptămâni, invitatul emisiunii a fost Călin Popescu - Tăriceanu, care şi-a prezentat programul electoral în domeniul agriculturii", spun, într-un comunicat comun, Radu Carp şi Romina Surugiu, conform Mediafax.

Totodată, Radu Carp şi Romina Surugiu solicită demisia lui Gabriel Gherghescu, directorul TVR 1, care difuzează emisiunea "Viaţa satului": "Domnul Gherghescu a abuzat de calitatea sa şi a inclus dezbateri electorale în mod repetat în cadrul unor emisiuni informative (Victor Ponta a prezentat programul electoral PSD - UNPR - PC folosit la alegerile pentru Parlamentul European în cadrul aceleiaşi emisiuni, în luna mai)", spun Carp şi Surugiu.

Andrei Muraru atrage și el atenția

Pe de altă parte, şi Andrei Muraru, un alt membru al CA al SRTv, a atras atenţia, într-un alt comunicat, cu privire la prezenţa lui Victor Ponta în ediţia de duminică a emisiunii "Viaţa satului". Potrivit lui Andrei Muraru, la TVR se întâmplă "lucruri ciudate", Victor Ponta fiind considerat "erou" la emisiunea "Viaţa satului", cu o săptămână înainte de alegeri.

"Probabil, a recoltei electorale, deducem noi, întrucât emisiunea a fost atât de «specială» încât publicitatea electorală a fost banal mascată sub o discuţie despre banii agricultorilor. Îmbrăcată în subiecte «sensibile» precum cuantumul fondurilor primite de fermieri, piaţa laptelui sau eliminarea unor accize, emisiunea a fost o mostră de manipulare. ", a spus Andrei Muraru.

Radu Carp este membru titular în CA al TVR din partea PDL, Romina Surugiu, din partea Administraţiei Prezidenţiale, iar Andrei Muraru, din partea PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel