Repausul săptămânal, stabilit printr-o modificare a Codului Muncii

Camera Deputaţilor a adoptat o modificare la Codul Muncii prin care se face o clarificare referitoare la repausul săptămânal. 

Astfel, propunerea legislativă, iniţiată de senatorii PSD Liviu Pop şi Petru Frătean, privind modificarea art.137, alin. 1 a Codului Muncii – Legea 53/2003 prin care se are în vedere eliminarea interpretărilor prin care relaţia angajat-angajator ar putea fi dezechilibrată în favoarea celui din urmă, a fost votată cu 295 de voturi "pentru" şi 4 abţineri.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat în luna februarie, însă Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Citește și: Liviu Pop, la Geneva: Promovarea muncii decente pentru toți, o prioritate a OIM

Prin proiect se propune înlocuirea prevederii că „repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica" cu cea că „repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica", scrie infolegal.ro.

Potrivit senatorului Liviu Pop, forma propusă este mult mai concisă şi nu lasă loc interpretărilor. "Legislaţia din România cuprinde prevederi referitoare la reglementarea timpului de lucru, a timpului de odihnă. Astfel, în conţinutul Codului muncii se face referire la faptul că perioada de repaus reprezintă orice perioadă care nu este timp de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel